Bangladesh heft invoertarief van 10% op uien

De regering van Bangladesh heeft een invoertarief van 10% voor uien opgelegd teneinde de belangen van de lokale telers te beschermen. De maatregel kwam minder dan een week na het verzoek van het ministerie van Handel om een invoertarief op te leggen, omdat de prijzen van uien begonnen te dalen als gevolg van de invoer van vroege uienrassen uit India.

Na het intrekken van het importverbod aan het eind van de vorige maand begon de invoer van Indiase uien begin deze maand binnen te komen, wat bij de lokale telers aanleiding gaf tot bezorgdheid over het ruime aanbod van de bederfelijke uien tijdens de huidige oogstperiode. Volgens thedailystar.net breiden de telers de uienteelt al twee jaar uit, aangemoedigd door de hogere prijzen nadat India de export verbood.

Importeurs vrezen verliezen doordat de Indiase uien de markten overspoelen. Zij zijn echter terughoudend met het lossen van de importuien die al wel in de haven van Chattogram zijn aangekomen. Ze zijn bang voor verliezen als gevolg van een sterke daling van de prijzen van de gewilde groenten op de binnenlandse markt.

De ondernemers zeggen dat de prijzen op de groothandelsmarkt nu flink zijn gedaald. "Als we de geïmporteerde uien uitladen en verkopen, dan gaan we dat enorm in onze portemonnee voelen," aldus een importeur.

Bron: unb.com.bd
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven