Pakistaanse telers protesteren tegen uienimport

De Pakistaanse lobbygroep Sindh Abadgar Ittehad roept op tot een provinciale protestactie tegen de import van tomaten en uien op 14 januari. Tijdens een onlangs gehouden bijeenkomst liet voorzitter Nawaz Zubair Talpur weten dat telers in de provincie Sindh grote financiële verliezen lijden als gevolg van de import.

Telers uit Sindh zeggen dat zij begin december een recordoogst tomaten en uien hadden maar dat de regering de import uit Iran en Afghanistan niet tegengehouden heeft. Ze beweren dat de import heeft geleid tot een daling van de prijzen voor lokaal geteelde tomaten en uien, waardoor deze niet meer kostendekkend zijn voor telers.

De lobbyisten beweren daarnaast dat Iran tomaten naar Pakistan exporteert die zij eerst uit India importeerde. Ook uitten zij hun zorgen over het feit dat er binnenkort belastingen zullen worden geïnd in de regio, die na de zware moessonregens van 2020 tot rampgebied werd verklaard. 

De groep vroeg ook de aandacht van de regering voor het tekort aan irrigatiewater in de provincie met het verzoek hier iets aan te doen.

Bron: urdupoint.com


Fotobron: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven