Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Franje, Franje Onions:

"Grootste probleem voor uiensector is momenteel fusarium"

Tholen - In de Hollandse uienexport is de rust weergekeerd. "Ik vind het lastig inschatten hoe de markt zich zal gaan ontwikkelen. Iedereen roept dat er veel uien weg zijn en verwacht dat de vraag weer terug zal komen, maar voorlopig is het niet eenvoudig. Binnen Europa hebben veel landen nog voldoende eigen product beschikbaar. Het is tenslotte ook nog maar januari", zegt Jan Franje van Franje Onions.

"Bovendien zijn die buurlanden momenteel goedkoper dan ons. Er wordt wel wat geïnformeerd naar onze uien, maar de prijs maakt het lastig om veel handel te doen. Er gaan wel uien weg, maar niet de volumes die je zou wensen. De prijzen liggen hier nog op een niveau tussen de 20 en 24 cent en dat is voor sommige afzetlanden een probleem. Zeker uit landen als Spanje is best vraag naar grote maten, maar de prijs blijft een probleem. En we willen liever niet zakken, laat staan de telers."

"Ook voor rode uien is de export maar moeizaam. Maar het grootste probleem voor de uiensector vind ik momenteel fusarium. Nagenoeg alle partijen hebben er mee te maken. Er zijn heus partijen waarbij de fusarium er goed uit te sorteren is, maar er zijn ook partijen waarbij dat niet te doen is."

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
0113 501658
info@franjeonions.nl     
www.franjeonions.nl