Pakistaanse provincie Sindh wil verbod op tomatenimport en toestemming voor uienexport

De regering van de Pakistaanse provincie Sindh heeft een brief geschreven aan de federale overheid die een verbod op de tomatenimport nastreeft, terwijl ze actie eist voor het openstellen van de uienexport. De provincie Sindh is de grootste leverancier van tomaten en uien in Pakistan. Deze gewassen zijn momenteel rijp om geoogst te kunnen worden.

Sindh's minister van Landbouw Ismail Rahu: "Sindh zal naar verwachting dit jaar een goede tomaten- en uienopbrengst binnenhalen. De telers konden geen passende prijs voor deze gewassen krijgen door de tomatenimport en een verbod op de uienexport. Telers hebben in Sindh geprotesteerd tegen de tomatenimport."

"In 2019-20 bedroeg het uienareaal van Sindh 57.900 ha met een opbrengst van ruim 782.000 ton uien. Het areaal bedraagt dit jaar 58.200 ha. Sindh heeft in 2019-20 op 22.542 ha tomaten geteeld en bood bijna 165.000 ton aan, terwijl het gewas dit jaar op 30.000 ha is geteeld. De telers slagen er niet in om de teeltkosten eruit te krijgen als gevolg van inadequaat federaal beleid."

Volgens arynews.tv hebben provinciale ambtenaren de federale overheid gevraagd om stappen te ondernemen voor een verbod op de tomatenimport, terwijl de ministeries van Handel en Voedingsveiligheid toestemming zouden moeten geven voor de export van de enorme hoeveelheden geoogste uien.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven