Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
GroentenFruit Huis:

"Ook uitgebreidere steunmaatregelen bieden grote leveranciers foodservice geen perspectief"

Terwijl het debat over de avondklok gaande was, werd door VNO-NCW en de land- en tuinbouwsectoren druk onderhandeld over een steunpakket voor het eerste en tweede kwartaal van 2021. Steunmaatregelen zoals TVL en NOW zijn uitgebreid. Hierdoor komen meer bedrijven in aanmerking voor steun, vooral kleine en middelgrote bedrijven. Helaas moeten we constateren dat dit geen soelaas biedt voor de grotere leveranciers van groenten en fruit die zijn gespecialiseerd in levering aan de horeca.

Voor de grotere bedrijven die voor hun afzet hoofdzakelijk afhankelijk zijn van de horeca, biedt de huidige regeling nog steeds geen perspectief, constateert Richard Schouten, directeur GroentenFruit Huis. "We staan zeker positief tegenover de ruimere regelingen die door het Kabinet in het leven zijn geroepen, maar zien ook de schrijnende gevallen van bedrijven die ook bij deze uitbreiding van regelingen buiten de boot vallen. Ook betreuren we het dat voor de schade in het laatste kwartaal van 2020 geen aanpassingen zijn gemaakt."

NOW van 80 naar 85%
Via de NOW ontvangen ondernemers een tegemoetkoming oplopend tot 85% van de loonkosten bij volledig omzetverlies. Dit was 80%. Vanaf 15 februari kan de NOW worden aangevraagd voor de maanden januari, februari en maart.
Ook de TVL-regeling is verruimd per 1 januari 2021, voor Q1 en Q2 2021. Het betreft een verhoging van het subsidiepercentage op vaste lasten naar 85%, een verruiming van het maximale subsidiebedrag naar 330.000 euro per kwartaal voor MKB-bedrijven.
Verder wordt de TVL-regeling m.i.v. 1 januari 2021 ook opengesteld voor bedrijven met meer dan 250 medewerkers. Voor deze bedrijven is de maximale subsidie 400.000 euro per kwartaal. Voor primaire land- en tuinbouwbedrijven werkt het kabinet nog aan een regeling omdat voor deze bedrijven momenteel een grens aan de maximale subsidie van 100.000 euro geldt binnen het Europese steunkader.

Voor meer informatie:
GroentenFruit Huis
079 - 368 11 13 
06 - 30 986476  
vandenoever@groentenfruithuis.nl  

Publicatiedatum: