Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

DCM gecertificeerd als CO2-neutraal bedrijf

DCM is gecertificeerd als CO2-neutraal bedrijf. Dit houdt in dat DCM maximaal inzet op energie-efficiëntie om zijn CO2-uitstoot te verkleinen én dat de CO2-restuitstoot wordt gecompenseerd via de ondersteuning van gecertificeerde klimaatbeschermingsprojecten. Dit gebeurt in samenwerking met CO2logic, Belgische expert op vlak van carbon footprinting en het behalen van CO2-neutraliteit. 

DCM heeft meerdere initiatieven op het vlak van duurzaamheid en wil daarmee naar eigen zeggen de dagelijkse bedrijfsvoering (nog) groener maken. Zo zijn de grondstoffen hoofdzakelijk afkomstig uit reststromen van de voedingsindustrie en zetten ze continu in op meer gebruik van gerecycleerd plastic in de verpakkingen.

Daarnaast investeert men in R&D om productinnovaties te ontwikkelen 'met maximale zorg voor de natuur' en gaan ze 'heel bewust' om met water en energie in de productie. Sinds 2011 is DCM al houder van het nullozer-statuut, wat betekent dat heb bedrijf geen afvalwater uit het productieproces loost. Tenslotte maken ze gebruik van 100% groene stroom.

Reden genoeg voor CO2logic om aan het bedrijf, na validatie van het CO2 Neutral label, de certificering toe te kennen. 

 

 

 

Voor meer informatie:
DCM
www.dcm-info.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven