Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

100.000 euro subsidie voor The Potato Valley

Stichting The Potato Valley krijgt 100.000 euro subsidie van de provincie Groningen. In de stichting werken ondernemers, onderwijs, onderzoekers en de overheid samen aan de toekomst van de pootaardappelteelt in Noord-Groningen en in Friesland. Eerder kende ook de provincie Friesland 100.000 euro subsidie toe.

De Groningse subsidie is bedoeld voor de ontwikkeling van een economisch vitale kringlooplandbouw in Noord-Groningen. Dat gebeurt door kennis te ontwikkelen, bijvoorbeeld over groene alternatieven voor bemesten, en die kennis ook te delen binnen de sector. Het subsidiebedrag wordt verdeeld over 2021 en 2022.

De komende jaren werkt The Potato Valley aan kennis over de pootaardappel die minder bestrijdingsmiddelen nodig heeft om op een gezonde manier te groeien. Daarom wordt er onder meer onderzoek gedaan naar groene alternatieven voor gewasbeschermingsmiddelen en naar een biodiversiteit die functioneel is voor de pootaardappelteelt. Ook is er de komende jaren aandacht voor de verzilting van de grond en de krapte op de arbeidsmarkt. 

In Groningen en Friesland is de pootaardappelteelt een belangrijke economische sector. De sector biedt direct en indirect werk aan 5.500 mensen en levert 8% van het pootgoed dat in de hele wereld verhandeld wordt. Daarmee heeft de Nederlandse pootaardappelsector wereldwijd een toppositie.  

Bron: Provincie Groningen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven