Blog TellApre:

Alles wat je moet weten over meermalige emballage

Transport en logistiek van verse producten lijkt zo eenvoudig, maar als je overal rekening mee wilt houden, is het toch nog heel complex! TellApe vertelt in deze blog meer over meermalige emballage en alles waar je rekening mee moet houden om emballage goed onder controle te houden.

"Meermalige emballage is voor veel bedrijven, ongemerkt en gemerkt, een hoge kostenpost. Door met vier thema’s aan de slag te gaan, kun je leren betere grip te krijgen op deze kostbare items, kun je flink besparen en toegang krijgen tot belangrijke data en inzichten omtrent emballage. Hieronder krijg je een kijkje in de volgende thema’s; risico op emballage, emballage aanschaffen en beheren, registreren buiten het ERP-pakket om en de emballage-app en cloud platform TellApe.

Risico’s op emballage
We starten met het risico op emballage, ook wel een value-at-risk analyse genoemd. De value-at-risk analyse is gecreëerd om het totale geschatte emballagerisico voor bedrijven uit te rekenen. Dit gebeurt op basis van een vragenlijst waarin diverse aspecten van emballage behandeld worden. Het risico op emballage wordt berekend aan de hand van de combinatie van het volume (Q), de prijs (P), de risicodrijvers (R) en het controle kader (C) van emballage. De functie levert uiteindelijk een tabel op waarmee bedrijven kunnen bepalen hoe groot het werkelijke risico is.

Ben je benieuwd welk risico jouw bedrijf loopt op meermalige transport items? Kijk dan hier: https://www.tellape.nl/risico-op-emballage/

Emballage aanschaffen en beheren
Om ervoor te zorgen dat het risico op emballage-verlies verkleind wordt, kun je het best beginnen bij het begin. Bij het aanschaffen en beheren van emballage zijn er verschillende keuzes te maken. Het is goed om vooraf te bedenken welke keuze het best bij het bedrijf past en welke keuze welk risico met zich meebrengt. Bij de keuzes kun je denken aan het kopen of huren van emballage, werk je met of zonder statiegeld en worden er saldo’s bijgehouden en hoe worden deze saldo’s opgebouwd. Elke keuze heeft zijn voor- en nadelen.

Het is belangrijk om de financiën te berekenen en bij te houden, maar het aantal risico’s niet altijd uit te drukken in geld. Ook kan de keuze verschillend per branche of per individuele klant, afhankelijk van wat de norm en behoeftes van deze partij zijn. Elke branche is tenslotte anders, en elke branche heeft zijn eigen risico’s. Wanneer het aankomt op het aanschaffen van emballage, is de keuze gebaseerd op een som. Namelijk hoeveel het kost om de emballage te huren vergeleken met hoeveel het kost om de emballage te kopen.

Registreren buiten het ERP-pakket
Er zijn bedrijven die emballage registreren in hun ERP-pakket. Soms kan dit een goede oplossing zijn voor registratie maar vaak geeft dit onvoldoende inzicht in emballage saldo’s of mutaties. Een ERP-pakket is niet ontwikkeld om emballage mee te registreren maar bieden dit soms wel aan. De emballageregistratie is vaak beperkt waardoor dit niet leidt tot de juiste informatie en inzichten in de openstaande emballagesaldo’s.

Het is raadzaam naast het ERP-pakket een EMS (Emballage Management Systeem) in te richten. Met het EMS kun je sturen op openstaande emballagesaldo’s en het geeft inzichten in de aantallen en locaties van jouw items. Daarnaast is het ook van belang om checks en cross-checks uit te voeren. Zo controleer je de financiële transacties in het ERP met de fysieke emballagetransacties.

Emballage-app en cloudplat form TellApe
Om alle risico’s zo klein mogelijk te maken en zo goed mogelijk inzicht te hebben in jouw emballagestromen en -saldo’s kun je gebruik maken van TellApe. TellApe is de nummer één emballageregistratie-app en Cloud platform. De app is ontwikkeld om bedrijven te helpen grip te krijgen op hun meermalige emballage en transportitems.

De medewerkers kunnen eenvoudig middels de TellApe app emballageregistraties invoeren. De medewerkers op de financiële afdeling zien deze transacties realtime binnen komen en kunnen direct checks en cross checks uitvoeren, aan de hand van facturen, verkoop- en inkooporders.

Voor meer informatie:
Geert Kuiper / Niels Stalenberg
TellApe 
Lagedijk 192
1544 BM Zaandijk
T: +31 (6) 1852 0303  (Geert)
of + 31 (6) 4644 5161 (Niels)
g.kuiper@tellape.nl 
n.stalenberg@tellape.nl    
www.tellape.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven