Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

William Verhage, Valstar:

"Veel strubbelingen bij export naar het Verenigd Koninkrijk, Britse klanten zijn zoekende naar juiste wegen"

Tholen - De AGF-export naar het Verenigd Koninkrijk heeft te maken met de nodige hobbels als gevolg van de Brexit. William Verhage, als account manager bij Valstar verantwoordelijk voor de export naar Engeland en Ierland, verwacht dat hiervoor uiteindelijk wel een oplossing zal komen, maar denkt wel dat de handelsstromen deels zullen verschuiven.

"Aan de Engelse zijde is er nog altijd sprake van een bepaalde onwetendheid op een aantal punten. Men is echt nog zoekende naar een oplossing en dat zie je terug in de contracten die nu gemaakt worden. "Het kostenaspect is echt wel een ding. Een aantal contracten zijn al afgesloten, maar er zijn ook klanten die moeite hebben met de Brexit-kosten die daar bovenop komen en deze proberen te verdisconteren in de inkoopprijs. Andere klanten geven gewoon nog geen respons omdat ze nog niet alle prijzen uit Europa en eigen land binnen hebben. En dan is er zelfs nog een groep die überhaupt niet eens bezig is met de prijsopgave"

"Voor het Hollandse product zijn de exportstromen nog redelijk overzichtelijk, maar voor de producten die wij uit derde landen importeren komt daar nog eens een bepaalde heffing bij, bovenop de kosten voor KCB en exportdocumentatie. Dat kan zomaar oplopen tot 8%. Een mooi voorbeeld is Marokko, waarvan uit we traditioneel behoorlijk wat handel re-exporteren. Dit zal zeker effect gaan hebben op onze handelsstromen. Normaal krijgen we deze handel in Rotterdam binnen, nu zal men meer rechtstreeks importeren. Maar daar zullen wij en andere Nederlandse exporteurs ook steeds meer op inspelen."

"Nu is het om die redenen echt rustiger in de export, maar dat zal de komende maanden wel weer een weg vinden. Iedereen is op zoek naar de juiste wegen. Wel moeten we op 1 april nog even een hobbel over, als de regelgeving echt strikt toegepast gaat worden met onder meer extra KCB-keuringen. Die controles zullen tijdelijk voor wat vertraging gaan zorgen. Uiteindelijk maak ik me over onze exportpositie geen zorgen. Je gaat hele andere patronen krijgen, maar dat maakt het ook wel dynamisch. Het is altijd onze kracht geweest om daarop in te spelen", besluit William.

Voor meer informatie:
William Verhage
Valstar
Tel: 01740530843
w.verhage@saladsdirect.nl
www.valstar.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven