Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

India: Groothandelsprijzen van uien stijgen door mager aanbod

De groothandelsprijzen voor uien op de landbouwproductenmarkt van Lasalgaon (APMC) in India zijn de voorbije tien dagen met 15% tot 20% gestegen als gevolg van de lagere aanvoer op de markt. Op woensdag bedroegen de modale uienprijzen in Lasalgaon Rs 3.600 (€40,91) per 100 kg, met minimumprijzen van Rs 1.400 (€15,91) per 100 kg en maximumprijzen van Rs 3.871 (€44,00) per 100 kg - de hoogste maximumprijs tot dusver dit seizoen.

De prijzen waren dinsdag vergelijkbaar met een overeenkomstige aanvoer van ongeveer 675 ton. Op maandag was de aanvoer bijna dubbel zo groot (1.196 ton), omdat de markt na het weekend was opengegaan. De situatie is vergelijkbaar in het naburige Pimpalgaon Baswant APMC met gemiddelde prijzen van Rs 3.200 (€36,37) per 100 kg en een aanvoer van 672 ton op woensdag.

Handelaren schrijven de prijsstijging toe aan de verminderde aanvoer. "De aanvoer van de late kharifoogst van het herfstseizoen is bijna uitgeput. De ongebruikelijke regens in januari hebben ook een deel van de oogst beschadigd, waardoor de telers uiteindelijk al hun uien in één keer binnenbrachten in plaats van gespreide voorraden aan te voeren," vertelde een uienhandelaar aan financialexpress.com.

Suvarna Jagtap, voorzitter van de Lasalgaon APMC, verklaarde dat er een dip is in de aanvoer vanuit Zuid-Indiase markten en dat de aanvoer vanuit Gujarat en Madhya Pradesh niet voldoende is.

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven