Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Eerste dag goed voor 12.000 aanvragen vierde periode NOW

De eerste dag dat werkgevers een aanvraag konden indienen voor de vierde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) zorgde meteen voor drukte bij UWV. Om 16 uur waren bij UWV al zo’n 12.000 aanvragen binnengekomen. Dat zijn er beduidend meer dan in de derde aanvraagperiode toen op de eerste dag (16 november) op dat tijdstip zo’n 7.000 aanvragen binnen waren.

De toeloop komt niet onverwacht. ‘De lockdown duurt nu al twee maanden en dat komt voor veel werkgevers, vooral in sectoren als horeca en detailhandel, hard aan. We hielden er daarom rekening mee dat het meteen flink druk kon worden en waren goed voorbereid. Alles is dan ook goed verlopen’, aldus Janet Helder, lid van de Raad van Bestuur van UWV. ‘Het is goed om te zien dat we als UWV een belangrijke bijdrage kunnen leveren om werkgevers te ondersteunen, zodat salarissen doorbetaald kunnen worden en banen behouden blijven.’

Tegemoetkoming hoger, overige voorwaarden ongewijzigd
In de vierde aanvraagperiode NOW komen werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies over een periode van drie maanden in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden januari tot en met maart 2021. Ten opzichte van de derde periode NOW is de maximale tegemoetkoming verhoogd van 80 naar 85 procent bij volledig omzetverlies. De overige voorwaarden zijn gelijk aan die in de derde periode. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald.

Werkgevers kunnen tot en met 14 maart een aanvraag indienen voor de vierde periode NOW.

Bron: UWV.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven