Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

grootste wereldspeler in AGF-sector

Total Produce en Dole Food Company samen verder als Dole plc

Total Produce gaat samen met Dole Food Company op in een nieuwe, in de Verenigde Staten, beursgenoteerde onderneming, genaamd Dole Plc. Total Produce heeft hiervoor een overeenkomst bereikt met met Castle & Cooke (C&C), dat een belang van 55% heeft in het moederbedrijf van Dole. Total kocht in juli 2018 een belang van 45% in Dole voor $ 300 miljoen (€ 247 miljoen). Zodra de transactie is afgerond, zal Total Produce niet langer genoteerd zijn aan Euronext Dublin en de London Stock Exchange.Klik hier voor de uitvergroting

Het bedrijf geeft aan dat de transactie de bestaande structuur vereenvoudigt door Dole en Total Produce onder gemeenschappelijk eigendom te verenigen, met als doel de volledige operationele integratie, synergieën en waardecreatie binnen het uitgebreide bedrijf mogelijk te maken.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zullen de aandeelhouders van Total Produce 82,5% van de aandelen van Dole plc ontvangen en zullen de aandeelhouders van C&C 17,5% van de aandelen van Dole plc ontvangen. Met deze deal wordt Dole Plc wereldwijd de grootste speler in de AGF-sector met een geschatte gecombineerde omzet voor 2020 van ongeveer US $ 9,7 miljard, een EBITDA van ongeveer US $ 379 miljoen en een balanstotaal van ongeveer US $ 4,5 miljard.

“Ik ben heel blij met deze transactie, die twee zeer complementaire premiumbedrijven combineert om de wereldleider in verse producten te creëren. Ik ben ervan overtuigd dat het gecombineerde bedrijf nieuwe wegen naar waardecreatie voor aandeelhouders zal openen en zal streven naar innovatie in gezonde voeding voor onze klanten wereldwijd", aldus Carl McCann van Total Produce.

Klik hier voor de uitvergroting

“Ons voornemen om het nieuwe bedrijf in de Verenigde Staten op de lijst te zetten, markeert een spannende volgende stap voor Dole plc. Het gecombineerde bedrijf zal de grootste wereldspeler worden met meer dan 170 jaar geschiedenis in verse producten in beide bedrijven, een zeer gediversifieerde portefeuille, veerkrachtige winsten en een sterke balans die ons goed positioneert voor versnelde groei. We kijken ernaar uit om aan dit volgende hoofdstuk te beginnen en meer kansen te bieden aan onze aandeelhouders, toegewijde medewerkers, klanten, leveranciers en partners."

Klik hier voor een presentatie van beide bedrijven


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven