Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agrifirm:

"De korte uienpool bewijst zijn meerwaarde in wisselende uienmarkt"

De prijs van de uienpool met korte opslag van Agrifirm is bekend. De gele uien hebben in deze pool een prijs van € 16,90 euro per 100 kg opgebracht. Met deze prijs scoort Agrifirm opnieuw hoger dan de gemiddelde beursnotering in Emmeloord. Voor leden is over de uienpool tevens het ledenvoordeel van toepassing. Dit is voor uien van oogst 2020 € 1,25 per ton. Daarmee komt de poolprijs uit op
€ 170,25 per ton. De poolprijs voor rode uien in de korte bewaarpool is vastgesteld op € 18,00 per 100 kg.


 
Uienmarkt 
De uienpool met korte opslag valt tussen de looptijd van de af-landpool en de bewaarpool in. De verkoop in de korte opslagpool is na de oogstperiode gestart en de laatste uien zijn in januari afgeleverd. Kort nadat de uien in de schuur waren gekomen trok de vraag naar uien aan en stegen de prijzen richting € 14,00 per 100 kg. Begin november was de markt nog wat positiever en stegen de prijzen verder. De afzet verliep toen bijzonder goed. Helaas bleek dit jaar Afrika eerder haar grenzen te sluiten voor Nederlandse uien, waardoor de vraag al vroeg in december terugviel. Door een goede verkooppositie met meerdere afnemers is er alsnog een gemiddeld goed resultaat bereikt.

Kwaliteit
"Het zaaien van de uien in het voorjaar van 2020 was niet eenvoudig door de droogte en soms slechte structuur van de grond. De start van de teelt was dus niet optimaal en dat konden we in sommige gevallen ook teruggezien in de uienbewaring. Het oogsttijdstip van de uien was ook dit jaar weer zichtbaar in de kwaliteit van de uien. De vroegste uien waren dit jaar veruit het beste met de minste tarra en de mooiste kleur. Het tarrapercentage is gemiddeld uitgekomen op ongeveer 10%. Dat is wat hogere dan voorgaande jaren", aldus Agrifirm. 

Kies de afzetmogelijkheid die bij jou als ondernemer past
Agrifirm biedt, naast de commissionairsrol in de daghandel, al vele jaren voor de Nederlandse uientelers pools aan. De pool van Agrifirm kenmerkt zich als onafhankelijk en de uien worden geleverd aan een groot aantal verwerkers. Naast deze bewaarpool, die valt tussen de looptijd van de af-landpool en bewaarpool, biedt Agrifirm ook de een lange bewaarpool aan en een af-landpool (levering oogst periode). 

Voor meer informatie:
Agrifirm
088 488 12 75
www.agrifirm.nl

Publicatiedatum: