Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michelin:

"De nieuwe Kleber Topker heeft meer draagvermogen en 15% meer tractie"

De nieuwe Kleber Topker IF1 (Improved Flexion) voor veelzijdig gebruik is speciaal ontwikkeld voor krachtige tractoren met een vermogen van meer dan 200 pk. "Deze band biedt landbouwers een optimale prijs/kwaliteitsverhouding en alle technologische voordelen van een karkasontwerp volgens de IF1 norm", aldus Kleber. 

De Kleber Topker IF is in 2021 beschikbaar in vijf (voorband), respectievelijk zes (achterband) afmetingen. Doordat de opbouw van het karkas voldoet aan de IF1 norm, heeft hij bij eenzelfde bandenspanning 20 % meer draagvermogen dan een standaardband in dezelfde afmetingen. Bij eenzelfde belading kan hij met 20 % minder bandenspanning functioneren. Zo kunnen landbouwers zwaardere werktuigen achter hun tractor spannen terwijl ze blijven profiteren van een lagere bandenspanning in het veld, een verbeterde tractie en een hogere mate van comfort voor de bestuurder. De combinatie van deze voordelen vertaalt zich in een hogere productiviteit. Dat is hard nodig in de huidige, uiterst veeleisende, landbouwsector.

Frank Wennink, Operational Marketing Manager Michelin Beyond Road Business Line in de Benelux, zegt hierover het volgende: “Het Kleber aanbod is altijd synoniem geweest aan optimale waarde en prestaties. De nieuwe Topker IF banden tillen deze prestaties naar een nog hoger niveau. Deze band is ontwikkeld voor allround gebruik en is geschikt voor werk op en rond bescheiden boerderijen, grotere (gemengde) bedrijven, en loonwerkers. Elke landbouwer kan volop profiteren van de concrete voordelen die de Kleber Topker IF biedt.”

Dankzij de IF1 norm is, behalve meer draagvermogen, ook een lagere bandenspanning mogelijk. Dat leidt tot minder druk op de ondergrond, daardoor minder bodemverdichting, en daarmee uiteindelijk tot een beter landbouwrendement. Bovendien heeft de Kleber Topker IF tot 15% meer tractie dan een equivalente standaardband waardoor de productiviteit toeneemt.

Voor een achteras met Kleber Topker IF banden en een draagvermogen van 10.000 kilo kan de bandenspanning bijvoorbeeld met 0,2 bar worden verminderd ten opzichte van standaard Kleber banden. Dat beperkt bodemverdichting en zorgt voor meer tractie. Bij een bandenspanning van 1 bar kunnen de Kleber Topker IF banden 765 kg extra dragen (+18%), hetgeen landbouwers de mogelijkheid biedt om zwaardere hulpmiddelen te trekken zonder overmatige bodemverdichting.

Het loopvlak van de Kleber Topker IF is zodanig ontworpen dat er een optimaal contactvlak ontstaat. De uitgekiende ruimte tussen de ribben van het loopvlak zorgt voor maximale tractie onder alle omstandigheden, terwijl de overlappingen in het midden van het profiel het rijcomfort bevorderen en de trillingen bij het rijden over de weg beperken. Tot slot zorgt het design tussen de nokken, met de typische Kleber-diamantvormpjes, voor een beter zelfreinigend vermogen.

De Kleber Topker IF wordt tussen maart en december 2021 op de markt gebracht in de volgende afmetingen :

Voorbanden: IF 600/65R28, IF 600/70R28, IF 600/70R30, IF 650/65R34, IF 650/60R34

Achterbanden: IF 650/85R38, IF 800/70R38, IF 650/75R38, IF 710/70R38, IF 710/70R42, IF 710/75R42

Voor meer informatie:
www.michelin.nl 

Publicatiedatum: