Nieuwe fustpool voor AGF van start: Holland Bak

In de markt ontstond er in korte tijd een enorme behoefte aan kwalitatief hoogwaardige starre bakken. Op die ontwikkeling hebben een viertal gerenommeerde Hollandse AGF-handelsbedrijven de handen ineen geslagen. In korte tijd is er een nieuwe onafhankelijke pool voor vast (niet inklapbaar) fust gestart die voor iedereen in de markt toegankelijk wordt.

"Zowel vanuit onze telers als vanuit de AGF-detaillisten krijgen we veel geluiden dat er veel behoefte blijft aan een starre H (hoog) bak met een mooie uitstraling", vertelt Erik Postuma van Postuma AGF. "Wij leveren al jaren 90% van onze retour fuststroom in bij het ALC IJsselmuiden. Veel van onze telers bestelden daar ook het schone gewassen fust. Om deze reden kwamen we al snel in gesprek met elkaar. Wezenberg, die het ALC beheert, heeft bovendien meer dan 20 jaar ervaring in het wassen en distribueren van fust voor de AGF-sector. De Holland bak is een uitermate geschikte starre bak. Het statiegeld wat wij hanteren blijft gewoon € 3,86 en de huurkosten zijn vergelijkbaar met die van de oude blauwe bakken."

De initiatiefnemers van de Holland Bak zijn zich bewust dat voor vervoer over langere afstanden de verschillende klapbakken onmisbaar zijn. Holland Bak is hierop een aanvulling en richt zich voornamelijk op het gebruik binnen de Benelux. De gekozen kleur voor de Holland Bak is zwart. Presentatie in zwart fust geeft een bewezen een meer hoogwaardige uitstraling aan de veelal Hollandse producten.  In de loop van dit jaar zal Holland Bak ook een M (middel) bak en een L (lage) starre bak in roulatie gaan brengen.

"Wij denken hiermee op een behoefte in te spelen waardoor de vrije markt concurrerend én onderscheidend kan blijven", vertelt Christiaan van Ravenswaaij van groothandel S.C. van Ravenswaaij uit Veenendaal. "De eerste trailers fust zijn inmiddels geproduceerd, dus we kunnen direct aan de slag!"

Ook Lars Ruigewaard van Etienne Ruigewaard uit Zwaagdijk is blij met deze ontwikkeling. "Zeker omdat bij de zwaardere producten zoals peen, uien en bieten star fust gewoonweg veel beter werkt voor ons en onze telers. Ook schade aan het product en breuk houden we zo veel beter in de hand. Daarbij ziet het er ook nog eens veel mooier uit", besluit hij.

Voor meer informatie:
Wezenberg/ ALC IJsselmuiden
Tel: 06 46144242 
info@hollandbak.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven