Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe moderne bewaarloods voor BioRomeo

Tien bewaarcellen met verschillende gewassen

Mooij Agro, Frilim en HG Industrial hebben samengewerkt aan een nieuwe moderne bewaarloods die plek biedt aan 1.800 bewaarkisten. De bewaarloods bestaat uit 10 cellen voor de opslag van verschillende gewassen zoals aardappelen, witte kool, wortelen en rode bieten.



Een optimaal klimaat voor elk gewas
Bewaarspecialist Mooij Agro heeft de bewaarsystemen geleverd met o.a. de Croptmiz-r, ventilatoren en sensoren, zodat het perfecte klimaat wordt gecreëerd. Voor elke cel kan een andere ventilatiemethode toegepast worden. Sommige cellen zijn uitgerust met zuigventilatie, andere met drukventilatie, dat is product afhankelijk.



Lagere energiekosten
Een unieke tool voor de eigenaar van BioRomeo is de Smart Energy Manager welke in de Croptimiz-r zit. Deze energiemanager gaat de stroombehoefte optimaal afstemmen op de eigen energieproductie van de zonnepanelen op het dak. Er wordt zoveel mogelijk overdag gekoeld als de zon schijnt. De koeling in een cel wordt automatisch uitgeschakeld als de stroombehoefte de 80 Ampère dreigt te overstijgen. Zo wordt piekbelasting voorkomen en zijn de energiekosten lager.



Installateur Frilim
Dit complete project is geïnstalleerd door Frilim. Frilim is sinds kort de Mooij Agro dealer voor Noord-Nederland. Daarnaast heeft HG Industrial de stroomverdeler geleverd voor deze moderne bewaarloods.

Bron: Mooij-Agro

Publicatiedatum: