AGF’ers sponsoren kleine bibliotheken in Zuid-Afrikaanse achterstandsdorpen

Recent hebben diverse ondernemingen met directe en indirecte banden met AGF een sociaal project in Zuid-Afrika ondersteund. Samen met initiatiefnemer Nic Jooste van het gelijknamige adviesbureau in Barendrecht werden er 10 kleine bibliotheken (zogenaamde ‘Little Libraries’) in verschillende achterstandsdorpen en gemeenschappen geïnstalleerd.

De donateurs (Waterman Onions, Sawari Fresh International, Raad International, Raad Barendrecht, Jaguar The Fresh Company, Johan in t Veld namens Dutch Fresh Port, Loek Schoenmaker van Rotary Club Heiloo, Hugo Vermeulen, en NJ Strategisch Advies) hebben elk een kleine bibliotheek aan één specifiek schooltje gedoneerd.

Nic Jooste: “In 2013 raakte een Zuid-Afrikaanse vriendin geïnspireerd om 5 kleine bibliotheken aan voorschoolse opvangcentra in de townships in Kaapstad te leveren. Met een aantal collega’s van onze destijdse onderneming (Cool Fresh International) deden we mee aan de Rotterdamse Bruggenloop en haalden we hiermee voldoende fondsen op om 20 extra bibliotheken te sponsoren. Dit creëerde direct een vliegwieleffect en vandaag de dag staat de teller op meer dan 350 bibliotheekjes die in verschillende provinciën van Zuid-Afrika zijn geïnstalleerd. Alle eer aan Camille Dobrin, de oprichtster van Little Libraries voor haar vasthoudendheid. Deze goede doelenorganisatie kende een vliegende start vanuit AGF en is nu een vlaggenschip in voorschoolse educatie in Zuid-Afrika”.

Volgens Jooste zijn alle 10 de bibliotheken afgelopen week terecht gekomen in gemeenschappen die onder het wakende oog staan van gemeenschapsleiders van zijn Stichting Stars in their Eyes. “Zij weten heel goed hoe de belangen van de sponsoren beschermd moeten worden. Zo hebben zij alle opvangcentra en schooltjes vooraf bezocht en gecontroleerd op verschillende punten zoals hygiëne, voeding en de educatiekennis van de verzorgsters”, aldus Nic.

Volgens de donateurs hebben zij ingestemd om het project te ondersteunen omdat de donaties volledig naar het doel gaat waarvoor het is bedoeld. Jooste: “Heel veel Nederlandse AGF’ers hebben al vanuit Kaapstad naar Namibië gereisd. Weinig weten echter dat op een aantal kilometer vanaf de snelweg tussen Clanwilliam en Springbok een prachtige maar vergeten regio ligt."

"Wij hebben voor dit project bewust ervoor gekozen om naar de Namakwaland-regio te gaan waar weinig toeristen komen en waar weinig sociale projecten worden gedaan. Een ding is zeker: de Namakwalandse kinderen in Stofkraal, Koekenaap, Bitterfontein, Springbok, Okiep, Witbank en Citrusdal zijn heel blij met de bibliotheekjes!”

Voor meer informatie:
Nic Jooste
M: 0654 906 742
E: nic@nicjooste.nl 
www.nicjooste.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven