Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgische supermarktstunts met 'gratis' voedsel geven slecht signaal af

Een prijzenoorlog in de Belgische supermarkten leidt tot gratis weggeven van o.a. tomaten en avocado's in zogenaamde koppelverkoop. De Boerenbond riep al op tot afschaffing van zulke acties en ook in het Vlaams parlement keurt men de stunts af. Er gaat namelijk een slecht signaal vanuit, namelijk dat telers een 'gratis' product telen. Ook niet echt duurzaam.

Vlaams minister van Landbouw en Economie Hilde Crevits kreeg over de supermarktkwestie gisteren vragen in het parlement. Daarop liet zij weten de acties af te keuren, maar zelf niet bevoegd te zijn dit wettelijk te regelen. Wel zijn op federaal niveau door de verant-woordelijk minister Pierre-Yves Dermagne vragen gesteld bij de Economische Inspectie over de wettelijke basis voor dit soort stunts in de supermarkt. 

Mocht daaruit blijken dat het wettelijk mag, dan zit er niets anders op dan een breed gedragen Ketenoverleg, liet Crevits al doorschemeren. "Overleg is de enige oplossing om elkaars klachten en verzuchtingen te horen." Crevits beloofde zelf initiatief te nemen voor het opzetten van zo'n overleg. 

Bekijk hier het complete commissievergadering voor Landbouw, Visserij en Plattelandsbeleid in het Vlaams Parlement.