Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Kumar toegelaten in diverse vollegrondsgroenten en akkerbouwgewassen

Kumar is toegelaten in een groot aantal vollegrondsgroenten en akkerbouwgewassen voor de bestrijding van onder andere echte en valse meeldauw.

"Effectieve groene aanpak"
Kumar is een biologisch fungicide. Dit middel op basis van kaliumwaterstofcarbonaat is geformuleerd als een wateroplosbaar granulaat (85 SG) en bevat hechters en uitvloeiers. "Kumar heeft een preventieve en curatieve werking op schimmels. Naast de werking tegen echte en valse meeldauw heeft het ook een goede nevenwerking tegen Alternaria in wortelgewassen", aldus Certis. 

Het product sluit goed aan op de strategie van Certis, om het pakket Biorationals voor de onbedekte teelten verder te versterken. Naast Kumar heeft Certis al een groot aantal Biorationals voor de onbedekte teelten beschikbaar zoals onder andere Iroxx, NEMguard DE, Olie-H, CoStar en BotaniGard WP. Al deze producten passen perfect in een geïntegreerde teeltwijze. 

De toepassingen in diverse vollegrondsgroenten en akkerbouwgewassen van Kumar zijn beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitsonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Voor meer informatie:
Edwin Hendriks
Certis Europe 
030 200 1283 
Hendriks@certiseurope.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven