Beeldmateriaal van Groene Kring gezocht voor 50-jarig bestaan

Groene Kring wordt 50 jaar in 2021. Om dat te vieren brengt de beweging een boek uit over haar geschiedenis, samen met CAG (Centrum Agrarische Geschiedenis). In de aanloop hier naartoe lanceren beide organisaties een oproep om beeldmateriaal te helpen verzamelen.

50 kaarsjes blaast Groene Kring in 2021 uit. Dat wil zeggen 50 jaar geschiedenis, en duizenden jongeren in de land- en tuinbouw die ooit deel uitmaakten van Groene Kring. Dat wil ook zeggen bergen beeldmateriaal van lokale, provinciale en nationale activiteiten, vormingen, acties en evenementen.

Naar dat beeldmateriaal zijn Groene Kring en CAG op zoek. Voor een boek, dat ter ere van de vijftigste verjaardag van de beweging voor jonge land- en tuinbouwers wordt uitgebracht, is namelijk fotomateriaal nodig.

Maarten Moermans, ondervoorzitter Groene Kring: "Het vijftigjarig bestaan van Groene Kring is het uitgelezen moment om herinneringen op te halen aan de rijke geschiedenis van Groene Kring. Een boek dat die geschiedenis schetst is een mooie terugblik en staat vol lessen voor de toekomst!”

Liggen bij jou thuis nog heel wat foto’s? Heb jij nog een affiche uit lang vervlogen tijden? Heb jij nog een knipsel over een bepaalde actie, evenement of activiteit? Wil je een herinnering delen? Neem dan contact op met  bert.woestenborghs@cagnet.be.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven