Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uireka:

"Lever een grondmonster in voor fusariumonderzoek"

De Uireka onderzoekswerkgroep Fusarium is volop bezig met het ontwikkelen van een detectiemethode om DNA van Fusarium oxysporum f.sp. cepae aan te kunnen tonen, zonder dat daarbij andere - niet ziekteverwekkende - Fusariumstammen worden gedetecteerd. Met een dergelijke detectiemethode is fusarium in een zeer vroeg stadium op te sporen en is proactief handelen mogelijk, bijvoorbeeld als het gaat om perceelskeuze. Projectleider Anne van Diepeningen: "De eerste resultaten zijn dermate veelbelovend dat we als onderzoekswerkgroep de volgende stap willen zetten. Hiervoor hebben we grondmonsters van praktijkpercelen nodig. Wie helpt ons hieraan?!"

Van Diepeningen is specifiek op zoek naar telers die rond hun zaaidatum in 2021 grondmonsters willen inleveren. Daarnaast wordt hen gevraagd tijdens de oogst en gedurende de bewaring kort verslag uit te brengen over de mate van Fusarium aantasting. Met het grondonderzoek is het de bedoeling een overzicht te krijgen van besmettingsniveaus in de grond in relatie tot problemen in de teelt en tijdens de bewaring (schadedrempels).

Meld u aan via email bij projectleider Anne van Diepeningen. U ontvangt van haar dan een aanmeldingsformulier, een bemonsteringsformulier en een instructie retour. Uiteraard kunt u bij haar ook terecht voor nadere informatie.
Alle aangeleverde gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld. 

Bron: Uireka

Publicatiedatum: