Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Uireka:

"Lever een grondmonster in voor fusariumonderzoek"

De Uireka onderzoekswerkgroep Fusarium is volop bezig met het ontwikkelen van een detectiemethode om DNA van Fusarium oxysporum f.sp. cepae aan te kunnen tonen, zonder dat daarbij andere - niet ziekteverwekkende - Fusariumstammen worden gedetecteerd. Met een dergelijke detectiemethode is fusarium in een zeer vroeg stadium op te sporen en is proactief handelen mogelijk, bijvoorbeeld als het gaat om perceelskeuze. Projectleider Anne van Diepeningen: "De eerste resultaten zijn dermate veelbelovend dat we als onderzoekswerkgroep de volgende stap willen zetten. Hiervoor hebben we grondmonsters van praktijkpercelen nodig. Wie helpt ons hieraan?!"

Van Diepeningen is specifiek op zoek naar telers die rond hun zaaidatum in 2021 grondmonsters willen inleveren. Daarnaast wordt hen gevraagd tijdens de oogst en gedurende de bewaring kort verslag uit te brengen over de mate van Fusarium aantasting. Met het grondonderzoek is het de bedoeling een overzicht te krijgen van besmettingsniveaus in de grond in relatie tot problemen in de teelt en tijdens de bewaring (schadedrempels).

Meld u aan via email bij projectleider Anne van Diepeningen. U ontvangt van haar dan een aanmeldingsformulier, een bemonsteringsformulier en een instructie retour. Uiteraard kunt u bij haar ook terecht voor nadere informatie.
Alle aangeleverde gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld. 

Bron: Uireka


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven