Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Valtra G-serie bekroond met de Red Dot Design Award 2021

De Valtra G-serie is onderscheiden met de Red Dot Design Award 2021 voor productdesign. Het is de zesde Red Dot-prijs in de geschiedenis van Valtra. De overwinning bevestigt het succes dat Valtra met haar nieuwste vijfde productgeneratie heeft.

De geschiedenis van de Red Dot-Award gaat tot 60 jaar terug. Het is een van de meest prestigieuze ontwerpwedstrijden ter wereld. Dit jaar deed een recordaantal bedrijven en ontwerpstudio's uit meer dan 60 landen mee aan de wedstrijd. Wie de Red Dot Award wil winnen, moet met zijn inzending voldoen aan een bijzonder hoge kwaliteit. “Daarbij wordt beoordeeld op zowel de kwaliteit van ontwerp en planning áls van het niveau van innovaties”, zegt Kimmo Wihinen, hoofdontwerper van Valtra. Het winnen van de Red Dot-Award versterkt volgens hem het bewijs dat Valtra met de G-serie de basis heeft gelegd voor een volledig nieuw tijdperk tractortechniek en -design. Eerder al werd de G-serie onderscheiden met de Tractor of the Year award.

Valtra's G-serie werd in augustus 2020 gepresenteerd en won onmiddellijk de onderscheiding “Tractor of the Year 2021”. De Valtra G-serie is een compacte en zeer multifunctionele machine met een uitzonderlijk hoog niveau van gebruiksgemak. De G-serie combineert bovendien compact formaat met wendbaarheid en modern design. De G-serie is ook de perfecte tractor voor voorladerwerk. Dit wordt mogelijk gemaakt door de gemakkelijke en zeer ruime toegang tot de comfortabele cabine via zelfreinigende trappen. De cabine is ruim genoeg voor twee personen die goed zicht hebben naar alle richtingen. Ook naar boven. Met een glasoppervlak van 5,7 vierkante meter heeft de chauffeur namelijk uitstekend zicht rondom. De cabine van de G-serie van Valtra heeft ook meer bekroonde ontwerpen waaronder de Valtra SmartTouch-armleuning die in 2017 ook al de Red Dot Design Award heeft gewonnen.

Het winnen van de Red Dot Award voor de G-serie is ook de perfecte aftrap voor Valtra's 70e verjaardag. “Ondanks een roemruchte historie zijn onze ogen volledig gericht op de toekomst. Dus al dit jaar zullen we weer een aantal andere interessante noviteiten presenteren”, aldus Wihinen.

Voor meer informatie:
Marc de Haan
Valtra 
+31 6 222 087 26
m.de.haan@mechangroep.nl 

Publicatiedatum: