Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Australiërs aten vanwege corona 8,5% meer uien

Tijdens de lockdown vorig jaar aten Australiërs massaal uien om hun immuunsysteem een boost te geven. Uit gegevens van Hort Innovation bleek een verkoopstijging van 8,5 procent van december 2019 tot december 2020. Dit was sneller dan de toename van de totale groentenconsumptie van 7,1 procent.

De cijfers toonden ook aan dat de vraag naar uien in dit land nu terugkeert naar het niveau van vóór de coronapandemie. Het rapport meldt hierover: "Aan het einde van 2020 weerspiegelen de verkoopcijfers de afname van paniekaankopen op het moment dat het winkelgedrag terugkeert naar een normale situatie."

Het Hort Innovation Australian Horticulture Statistics Handbook 2019/20 meldde dat voor het jaar eindigend in juni 2020 ruim 265.000 ton uien werd geoogst, ter waarde van 205 miljoen euro, waarbij 9 procent naar de verwerking ging. De groothandelswaarde van de verse aanvoer bedroeg 220 miljoen euro, waarvan 161,3 miljoen euro werd verdeeld in de foodretail en 59 miljoen euro in de foodservice.

Volgens een artikel op northqueenslandregister.com.au heeft in totaal 75% van de Australische huishoudens uien gekocht, waarbij gemiddeld 744 gram uien per boodschappentrip werd gekocht. Het aanbod per hoofd van de bevolking bedroeg 8,2 kg, gebaseerd op het geleverde volume.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven