Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Verkiezing van de mooiste bewaaruien: Hyfive en Summit

De verkiezing van de Mooiste Bewaarui werd dit jaar door Delphy georganiseerd samen met de LNCN, de landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland en het Platform Nederlandse Uientelers. Normaal gesproken werden de prijzen voor verkiezing van de mooiste bewaarui altijd uitgereikt in Dronten op de landelijke uiendag. Nu moest dit op een andere manier plaatsvinden. Gelukkig konden telers dit jaar wel gewoon een bakje uien aanleveren. Daardoor vielen twee uientelers uit de Noordoostpolder in de prijzen. De eerste prijs was voor het ras Hyfive en de derde prijs voor Summit.

De organisatie van de mooiste bewaarui reikte de derde prijs uit aan Marcel Habets uit Nagele. Hij teelde de afgelopen jaren al meerdere keren Summit en Hysky. Ook dit jaar was dat het geval, maar hij leverde uiteindelijk een bakje van het ras Summit aan vanwege de prachtige kleur die deze partij had. Zijn uien werden op deze eigenschap  dan ook hoger beoordeeld dan de andere aangeleverde bakjes. Samen met  de eigenschap ‘uniformiteit’ haalden Habets’  uien hiermee de hoogste score. Hij behaalde hiermee een totaal van 146 punten. De Groot en Slot ging bij Marcel langs om hem met deze prijs te feliciteren en overhandigde hem daarvoor een pak uienzaad van zijn winnende ras.

Eric Pelleboer uit Tollebeek won de eerste prijs en is inmiddels door het Platform met de bronzen bewaarui bokaal bekroond. Zijn aangeleverde bakje van voor het eerst geteelde Hyfive, blonk uit in uniformiteit. Daarmee scoorde hij dan ook het hoogste cijfer in vergelijking met de andere deelnemende bakjes. Net zoals voor sortering, hardheid en huidvastheid. De uien zijn groen gerooid en heel mooi in kisten binnengekomen. Eric is blij met het resultaat want de teeltomstandigheden van vorig voorjaar waren een uitdaging te noemen. De Groot en Slot ging ook bij hem langs voor een felicitatie en het aanbieden van een pak uienzaad.

Voor meer informatie:    
De Groot en Slot
1720 AA Broek op Langedijk
0226 33 12 00
info@degrootenslot.nl     
www.degrootenslot.nl      


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven