Reinigingsspecialist in 40 jaar van landbouw naar food tot tuinbouw

"Veiligheid en hygiëne in de tuinbouw door virusdruk hoog op de agenda"

Tholen - Toen oprichter Johan Leeffers veertig jaar geleden van start ging met LETS richtte hij zich voornamelijk op de landbouwsector met hogedrukpompen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grotere spelers in de reinigingstechniek voor de voedingsindustrie. Naast de AGF-verwerkers zijn de telers en kwekers een nieuwe markt voor de hygiënespecialist. "Door de toenemende virusdruk kunnen wij met onze hygiëne-oplossingen op het gebied van desinfectie, maar ook wasbakken en borstelbanen een belangrijke rol spelen om bacteriën en virussen buiten de deur te houden", vertelt accountmanager Gerco Dijkgraaf.

Bij de AGF-verwerkers hebben de coronamaatregelen volgens Gerco niet voor al te veel aanpassingen gevergd in het machinepark. "De hygiënenormen liggen in de foodsector nu eenmaal ontzettend hoog, dus voor de productie heeft dit niet al te veel gevolgen gehad. Wel zie je dat er voor het kantoorpersoneel het nodige moest worden geïnvesteerd in desinfectie, scanners en temperatuurmeters, maar dat heeft minder impact op het segment waar wij inzitten. Wij bieden een totaalplaatje op het gebied van reiniging en hygiëne om de klant volledig te ontzorgen in het reinigingsproces. Denk aan krattenwassystemen, maar ook persluchtsystemen en warmwatervoorzieningen."

"Het ontzorgen is een belangrijk speerpunt voor LETS. "Je kunt een pomp verkopen, maar onze dienstverlening gaat veel verder. Wij gaan echt met de klant in gesprek om te kijken tegen welke problemen men aanloopt en wat er nodig is op het gebied van reiniging. Met een eigen werkvoorbereiding en tekenkamer ontwerpen we onze machines zelf. Wij bouwen de machines in onze eigen werkplaats, een voorbeeld hiervan zijn onze krattenwasinstallaties. Alle machines worden afgestemd op de behoefte en specifieke wensen van de klant. Zo bieden we een gegarandeerd schoon reinigingsresultaat, afgestemd op het te reinigen product. Hierdoor krijgen wij producten schoon, wat voor anderen soms onmogelijk is."

De afgelopen tijd leverde de leverancier van industriële reinigingsinstallaties onder meer lijnen af bij Plukon - het voormalige Fresh Care Convenience -, Fruity Line en VS Apple. "Van origine waren we voornamelijk in Nederland actief, maar de laatste jaren is het werkgebied uitgebreid naar België en Duitsland. Via via hebben we ook wat Engelse klanten, maar verder willen we niet gaan, omdat we ons in een sector bevinden die een snelle service en installatie verlangt", aldus Gerco. "Zo hebben we ook best een aantal servicebussen door heel Nederland rijden om snel ter plekke te zijn bij mogelijke storingen. De reiniging moet te allen tijde door kunnen draaien."

Een markt waar LETS nog minder actief in is, maar wel de expertise voor heeft, is de tuinbouw. "We merken dat onder meer door de opkomst van het ToBRF-virus in de tomatenteelt veiligheid en hygiëne in de tuinbouw erg hoog op de agenda staat. Sommige tuinbouwbedrijven hebben enkel nog een nat matje voor de ingang van de kas liggen. Met onze expertise in de foodsector met bijvoorbeeld hygiënesluizen en desinfectie hebben we de tuinbouw veel te bieden. Virussen houd je tenslotte het liefste buiten de voordeur!"

Voor meer informatie:
Gerco Dijkgraaf
LETS bv
Bedrijfsweg 33
8251 KK DRONTEN
Mob: +31 (0)6 290 880 10 
g.dijkgraaf@letsbv.nl
www.letsbv.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven