Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delphy maakt stap naar autonome akkerbouw met volautomatisch watergeven

Dit jaar legt Delphy door geheel Nederland weer druppelirrigatieproeven aan in de akkerbouw, waaronder ook een aantal in Zuidwest Nederland. Dit is voor het vijfde jaar dat Delphy druppelirrigatie proeven aanlegt in de akkerbouw.

Binnen andere sectoren (glastuinbouw, fruitteelt e.d.) heeft Delphy veel kennis en gebruikerservaring opgedaan met inzetten van bodemvochtsensoren, gewasontwikkeling en het vertalen van data naar de juiste managementbeslissingen zoals moment van beregening, hoeveelheid water, frequentie e.d.

Team Akkerbouw Delphy legt op twee plaatsen in Zuid West Nederland proefprojecten aan waarbij irrigatie wordt toegepast met het inzetten van high-tech instrumenten als sensoren, bodemkaarten en softwaremodellen gebaseerd op gewasontwikkeling in combinatie met waterbehoefte.

Een van deze projecten zal plaatsvinden op Proefboerderij Rusthoeve.

Tevens start Delphy met een pilotgroep akkerbouwers in Zuidwest Nederland die hier in dit eerst traject mee willen denken en doen. 

Voor meer informatie:
Hans Moggré
Delphy
06-53646076
h.moggre@delphy.nl
www.delphy.nl  

Publicatiedatum: