Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vantage Agrometius dealer van CropVision Gewis van AgroVision

Vantage Agrometius is per 1 april 2021 dealer van CropVision Gewis van AgroVision, voor Nederland, België en Duitsland. Vantage Agrometius is al langer dealer van weer- en bodemstations van GeoBas. CropVision Gewis en de GeoBas bodem- en weerdata zijn per heden beschikbaar op Taakkaart.nl; het precisielandbouw platform van Vantage Agrometius. De teler profiteert zo van het gemak van één leverancier en de voordelen van gecombineerde data. Hiermee kan bodem- en weerdata nog eenvoudiger en beter gebruikt worden voor zowel gewasbeschermings- als beregeningsadvies.

Met dit dealerschap kan de teler vanaf nu naast GeoBas dus ook voor CropVision Gewis terecht bij Vantage Agrometius. Hiermee krijgt de teler waardevolle adviezen voor zowel gewasbescherming als beregenen; twee activiteiten die hand in hand gaan en waarbij nauwkeurigheid een steeds belangrijkere rol speelt.

“CropVision Gewis is een geweldige toevoeging aan onze producten en diensten” legt Jeroen Straver, productmanager bij Vantage Agrometius, uit. “Door deze stap kunnen telers met vragen over zowel spuiten als beregenen optimaal ondersteund worden en wordt het gebruiksgemak voor de klant via taakkaart.nl vergroot”.  

Leon Spätjens, productmanager bij AgroVision, voegt hieraan toe: “De vraag naar een gericht spuitadvies neemt al langere tijd toe. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. Door deze samenwerking kan AgroVision met haar adviessystemen ook verdere stappen in het buitenland zetten.”

Beste spuitmoment en dosering 
"CropVision Gewis van AgroVision geeft voor elk middel aan wat het beste spuitmoment is, om zo het hoogst haalbare effect van de bespuiting te bereiken. Gewis laat naast het optimale spuitmoment ook zien of een doseringsverlaging mogelijk is. Door in te spelen op de beste weersomstandigheden kan de teler dus ook besparen op de middelkosten. Met de Gewis software gekoppeld aan het GeoBas weerstation van Vantage Agrometius in uw eigen perceel, is het mogelijk écht lokaal te werken", aldus beide bedrijven. 

Nauwkeuriger lokaal advies 
"Steeds vaker vertoont het weer regionaal grote verschillen; ergens regent het behoorlijk, terwijl het tien kilometer verderop kurkdroog is. CropVision Gewis geeft advies over het optimale bespuitingsmoment op basis van het GeoBas weerstation in uw eigen perceel en is daardoor veel accurater dan een traditionele werkwijze. Het GeoBas bodemvocht- en weerstation geeft daarnaast ook vooraf inzicht wanneer een vochttekort gaat optreden met behulp van de zuigspanningsmeting. Met deze combinatie kan gewasschade voorkomen worden door hogere effectiviteit van de bespuiting én beregening", besluiten AgroVsion en Vantage Agrometius. 

Voor meer informatie:
Leon Spätjens
AgroVision
06-51378096
l.spatjens@agrovision.com 

Jeroen Straver
Vantage Agrometius
06-23903464
jeroen.straver@vantage-agrometius.nl 

Publicatiedatum: