Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Efficiënt uien afstaarten zonder beschadigingen

Hoopman Machines introduceert de vernieuwde Holaras uienafstaartmachines: AS-15 en AS-25 messenafstaarter. Speciaal ontworpen voor het efficiënt en zonder beschadigingen afstaarten van uien en bloembollen. Uniek aan deze vernieuwde lijn zijn de nieuwe triltechniek, het ergonomisch werken door de toevoeging van een groot dakluik, de lichtere zeven en het snel kunnen wisselen van de robuuste zeven en messen (korte standtijd).


Uienafstaartmachine type AS-15

"Efficiëntere transport van uien door betere luchtstroom"
"De unieke positie van de trilmotoren zorgt voor het vrij circuleren van de lucht en voorkomt ophoping van maaisel. Daarnaast is de trilintensiteit door deze nieuwe positie eenvoudig te verstellen. Geheel nieuw zijn de Rosta trilelementen. Voordeel hiervan is dat geen energie verloren gaat waardoor capaciteit toeneemt. Tevens is de levensduur van deze trilelementen vele malen groter dan de huidige technieken", aldus Bas Heebink, Holaras Engineer.

Omdat het hoofdframe nu volledig is afgesloten, wordt minder vuil naar buiten toe geblazen. De afvoerband, nu standaard uitgevoerd met meenemers, zorgt voor het bedrijfszeker afvoeren van het maaisel. Daarnaast zorgt een zogenoemde luchtsluis voor het bezinken van het maaisel, zodat dit niet weggeblazen wordt.


Zeven met daaronder de trilmotoren en messen.

"De vernieuwde rechte messen zorgen voor betere afvoer van ongewenst materiaal en voorkomt hierdoor beschadiging aan de motor-as. De aangepaste vorm van de mesvleugel creëert een groter vacuüm waardoor het loof eerder aangepakt wordt en de ui sneller door de machine kan", legt Bas uit. 

Veiligheid staat voorop
"De verbeterde uitwendige afscherming van de machine reduceert de stofontwikkeling", zegt Bas. "Daarnaast heeft de rubberen afscherming een Foodsafe keurmerk. Wanneer stukjes rubber afbrokkelen, zijn deze detecteerbaar voor systemen in de voedselverwerkingsindustrie. Door de nieuwe mesvleugels en triltechniek is de machine vele malen stiller dan zijn voorganger en dus bevorderlijk voor het gehoor."

"Uniek is het snelle wisselsysteem van het zeef en de messen. Deze zijn staand vanaf de zijkant te wisselen door het openen van het grote dakluik. Tevens zijn de zeven lichter en uitwisselbaar op elke positie, evenals de messen." 

Het volledige mechanische veiligheidsslot werkt doormiddel van een sleutelveiligheidssysteem. De machine kan pas gestart worden als de sleutel zich in het bedieningspaneel bevindt en het dakluik gesloten is. “Een eenvoudige en robuuste machine waarbij gebruiksgemak, capaciteit en veiligheid sterk verbeterd zijn", aldus Bas. 

Voor meer informatie:
Hoopman Machines 
Dinxperlosestraatweg 145
7122 JP Aalten
+31 (0)543 466224
info@holaras.nl
www.holaras.nl 

Publicatiedatum: