Nieuwe plasticvrije netverpakking voor knoflook en ui

Een verpakking die volledig is vervaardigd uit garen van zuiver katoen, geen plastic bevat en die kan worden gebruikt op verschillende verpakkingsmachines. Dat is de nieuwe buisnetverpakking van Kuku International Packaging, een bedrijf dat is gevestigd in het Italiaanse Palata Pepoli, in de provincie Bologna.

“Deze buisnetverpakking maakt deel uit van de producten van onze plasticvrije lijn. Het is tot dusver op grote schaal getest voor knoflook en uien, zowel op nationaal als op Europees niveau. De nieuwe verpakking wordt al gebruikt door enkele van onze klanten. Bedrijven die al verpakkingsmachines in gebruik hebben, hoeven slechts een paar kleine aanpassingen te verrichten, waarna ze de plasticvrije verpakking kunnen gebruiken”, zegt Serera Ruppi, CEO van Kuku.

Alle foto's in dit artikel verstrekt door Kuku International Packaging

In de hele Europese Unie is een revolutie aan de gang om het gebruik van kunststoffen te verminderen. In 2030 moet dit geheel of bijna geheel verdwenen zijn. “Wij werken al enige tijd met plasticvrije vezels. De laatste maanden hebben we tests uitgevoerd, met als nieuwigheid de aanpassing van deze materialen aan bestaande machines”, zegt Ruppi.

“De katoengaren zijn niet zo elastisch als plastic, maar het komt er opmerkelijk dicht bij in de buurt. We zouden kunnen zeggen dat dit het eerste plasticvrije product is dat qua uiteindelijke opbrengst sterk op plastic lijkt, wat een belangrijk kenmerk is voor de verpakking van bepaalde producten. De klanten die ons materiaal gebruiken, zijn tevreden, want het maakt een totaal milieuvriendelijke verpakking mogelijk met dezelfde kenmerken als plastic. Deze verpakking is vooral bedoeld voor knoflook en uien.”

“De vraag naar verpakkingen van steeds natuurlijker materialen zal exponentieel toenemen. De markt zal zich moeten aanpassen. Ook met het oog op de Europese richtlijnen betreffende de vermindering van koolstofdioxide.”

“Wij maken gebruik van een omgekeerde cyclus. Wij gebruiken garen die afkomstig zijn van planten, die CO2 opnemen en daarbij zuurstof vrijmaken. Een opwaarts ecologisch proces. Het nadeel van katoen is dat het veel water vergt, dus heeft het een grotere impact op het milieu. Maar we werken aan een nieuw project met een nieuwe natuurlijke vezel die heel weinig water verbruikt”, besluit Ruppi.

Voor meer informatie:
Serena Ruppi
Kuku International Packaging
Via Provanone 4100
40014 Palata Pepoli (Bologna), Italië
+39 (0)51 6830969
info@kintpack.com 
www.kintpack.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven