Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zoete uien geoogst in Noord-Italië

Met een lichte vertraging als gevolg van een koude aprilmaand is de oogst van de Italiaanse gele uien vorige week van start gegaan. Het is een nicheproductie, met minder dan 300 hectare in heel Noord-Italië, waarvan 80% in Veneto en Emilia Romagna.

Vers geoogste Sonic F1 gele uien

“Deze oogst komt langzaam van de grond en wordt nog niet op waarde geschat. Het grootste probleem houdt verband met de textuur en de kleur, die onaantrekkelijk is, zelfs als de ui van hoge kwaliteit is.” Deze uien onderscheiden zich door hun geur en smaak. Ze zijn zoet, niet erg scherp en geschikt voor rauwe consumptie. 

“Deze oogst kwam perfect op tijd. De voorraden Italiaanse producten die in koelcellen zijn opgeslagen, raken op en deze oogst kan gemakkelijk de leemte opvullen tot eind juli, wanneer de oogst van lente-uitjes begint.”

Deze gele uien die in de herfst worden geplant, kunnen veilig worden bewaard tot november. Op die manier kan een zoet product gedurende een vrij lange periode op de markt worden afgezet.

Publicatiedatum: