Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bobcat introduceert nieuwe generatie telescopische laders

Bobcat introduceert een nieuwe generatie verreikers voor de agrarische sector, de R-serie, die bestaat uit 7 modellen, die allemaal uitgerust zijn met Stage V-motoren. De nieuwe verreikers bieden een hefhoogte van 6 tot 8 meter en een hefcapaciteit tussen de 2,6 en 4,3 ton. De R-serie verreikers is de nieuwste stap in Bobcat's programma ‘Next is Now’.

In een toelichting op de introductie van de R-serie merkte Gustavo Otero, president van Doosan Bobcat EMEA, op: “Verreikers zijn een fundamenteel bestanddeel van onze zakelijke strategie en een van de pijlers van ons initiatief Next is Now. De nieuwe R-serie staat garant voor uitstekende prestaties, biedt robuuste machines met een maximale uptime en met een focus op nauwkeurige instrumenten en een intuïtieve bediening waarmee onze klanten iedere klus op elke werklocatie aankunnen. Met deze nieuwe modellen en de grote investeringen in onze verreikeractiviteiten is het ons doel om tussen nu en 2025 de productie van Bobcat-verreikers te verdubbelen.”

De nieuwe R-serie van Bobcat voor de agrarische sector omvat de volgende modellen telescopische laders:
- Compacte modellen: TL26.60, TL30.60 en TL30.70 
- Grote modellen: TL35.70, TL34.65HF, TL38.70HF en TL43.80HF 

Gustavo Oterot: “Telescopische laders van Bobcat zijn overal ter wereld populair. Met deze nieuwe generatie machines willen wij onze aanwezigheid in alle landbouwmarkten verbeteren en de groei in deze belangrijke sector versnellen. Wij hebben ons als doel gesteld om aanwezig te zijn op elke denkbare werkplek, waar onze machines van belang zijn. We zijn ervan overtuigd, dat het gebruiksgemak, de veiligheid en de betrouwbaarheid van onze producten ons in staat stellen dat doel te realiseren.”

"Comfortabele cabine"
"De telescopische laders uit de nieuw R-serie van Bobcat bieden met de nieuw ontworpen cabine een hoge mate van comfort en bedieningsgemak. Het interieur is modern ingericht en specifiek voor de R-serie voorzien van een opvallend design met kleuren en texturen, waarin het Bobcat-DNA duidelijk tot uitdrukking komt. In het ergonomische ontwerp zijn alle oppervlaktes geoptimaliseerd voor meer ruimte en beter overzicht. De verlichte bedieningselementen zijn makkelijk bereikbaar en eenvoudig te herkennen dankzij de kleurcodering, die dag en nacht hetzelfde blijft."

De opbergruimte op deze voertuigen heeft extra aandacht gekregen. Het isotherme compartiment kan worden gekoeld of verwarmd en helpt zo de lange werkdagen op de boerderij te veraangenamen. Ook is er hard gewerkt aan verbetering van de geluidsisolatie van de machine, waardoor het geluidsniveau in de cabine met de helft is gereduceerd.

"Rijden en werken met de machine is ook veel comfortabeler dankzij een nieuwe Grammer Maximo Dynamic-stoel met luchtvering, voorzien van armleuning met vering en joystick. Het nieuwe lcd-kleurendisplay biedt alle noodzakelijke informatie. De verreiker is ook leverbaar met een groter 7-inch touchscreen met ingebouwde radio en een telefoonscherm waarmee de bestuurder contactpersonen vrijwel direct kan bellen. Voor meer veiligheid en een groter rijgemak wordt het beeld van de achteruitkijkcamera op het display getoond zodra de machine in de achteruit wordt geschakeld. De elektrische rechterspiegel kan ook snel vanuit de cabine worden versteld. Tenslotte is er een compleet verlichtingspakket met LED-lampen aanwezig, dat 360° zicht biedt en de bestuurder 's nachts kan laten werken alsof het dag is."

De bestuurder kan bovendien sneller werken dankzij de nieuwe multifunctionele Bobcat-joystick. De FNR-knop (Forward-Neutral-Reverse) aan de achterzijde van de joystick kan eenvoudig met de wijsvinger worden bediend. De bestuurder kan met de duim de meeste functies voor giek en hulphydrauliek bedienen, plus nieuwe slimme functies zoals automatisch grijpen, bak schudden, de giekzweefstand en het rijversnellingssysteem. 

Olivier Traccucci, productmanager Telescopics bij Bobcat, zegt: “Het doel van onze nieuwe generatie telescopische laders is om een eersteklas gebruikerservaring te bieden, waarbij we ook het nieuwe design van de R-serie toepassen. De volledig nieuw ontworpen cabine is een moderne, intuïtieve en slimme werkruimte die een zeer hoog comfort biedt. Het nieuwe AGRI 4 Star-pack is een waardevolle technische toevoeging, die Bobcat prima positioneert in de agrarische sector.”

Alle telescopische laders uit de R-serie zijn voorzien van een nieuwe motorkap met een steiler profiel, die meer zicht biedt en de dode hoek aan de rechterkant van de machine met 15 procent verkleint. Dat levert een uitstekend, ongehinderd zicht vanuit de cabine op, zodat de bestuurder met meer vertrouwen op het terrein kan rijden.

"Hogere efficiëntie en productiviteit"
Het uitstekende zicht vanuit de cabine wordt verder geoptimaliseerd met LED-werklichten die het hele terrein rondom de machine bestrijken; de hoogste gieksnelheden in hun klasse; een krachtige transmissie en automatische giekbewegingen. Met deze meer dan complete machines kunnen boeren hun werk efficiënter en sneller uitvoeren. Daarnaast zijn de telescopische laders uit de R-serie voorzien van een reeks nieuwe maar beproefde bedieningsfuncties, die een intelligente aansturing en hogere productiviteit mogelijk maken:  

  • de Job Manager voor het configureren en opslaan van instellingen voor diverse aanbouwdelen en taken
  • twee rijmodi om het rijgedrag af te stemmen op de behoeften en gewoontes van de bestuurder.
  • flex-rijbesturing waarmee het motortoerental en de rijsnelheid onafhankelijk te regelen zijn.
  • automatische giekfuncties 

De bestuurder kan met de Job Manager eigen instellingen opslaan voor verschillende aanbouwdelen of toepassingen. Dat biedt directe toegang tot de beste instellingen zoals in-/uitgaande hulphydrauliekflow, gieksnelheden, automatisch grijpen, Creep (kruipfunctie) of tijden voor ventilatoromkering.
 
Om de hoge productiviteit van de telescopische laders uit de Bobcat R-serie volledig te benutten, kan de bestuurder snel schakelen van soepel rijgedrag naar de rijmodus Dynamic als een snellere respons van de machine - met sneller omhoog- en omlaagschakelen of vlotter optrekken en afremmen - vereist is. De rijmodus Flex met handbediening biedt de bestuurder een nieuwe dimensie voor het rijden met een telescopische lader. In deze stand kan met het rechterpedaal de rijsnelheid vooruit onafhankelijk van het motortoerental worden geregeld en hoeft het kruippedaal tijdens het naderen niet te worden bediend.

Daarnaast is een vierde modus toegevoegd, de zogeheten ‘semi-hondengang’. Hierin kunnen de achterwielen in de gewenste stand worden gehouden, terwijl de machine met de voorwielen wordt bestuurd. Dit maakt het makkelijker om te reinigen langs de muren van stallen of te werken met kuilvoer.

Nieuwe automatische giekfuncties

  • Maximale hefhoek: De bestuurder stelt de gewenste maximale giekhoek in om het werkgebied op hoogte te beperken. Deze functie helpt te voorkomen dat de giek tegen een laag plafond slaat.
  • Terug naar bodem: Met deze functie stelt de bestuurder de gewenste werkpositie in (de hoek van de giek als deze is ingeschoven). Terwijl de giek omlaag komt, schuift deze automatisch in en stopt bij de geconfigureerde positie. De bestuurder kan zo sneller aan het werk gaan, zonder risico op beschadiging van de bodem of het aanbouwdeel.
  • Automatisch grijpen: Met deze functie hoeft de bestuurder niet de duim op de rolregelaar te houden om de grijperbak of een klemaanbouwdeel te openen of te sluiten. De gewenste actie wordt automatisch uitgevoerd wanneer de rolregelaar door de maximale positie wordt gedrukt. 

Ontworpen voor de agrarische sector
In de nieuwe telescopische laders uit de R-serie past Bobcat natuurlijk ook een van de typische kenmerken van Bobcat-laders toe: het bekende en zeer succesvolle ontwerp met gelaste kokerprofielen en een beschermende stalen plaat aan de onderzijde van de machine. Dit ontwerp biedt optimale bescherming aan de transmissie en hydrauliek. Het lage zwaartepunt van de machines zorgt daarbij voor ongekende stabiliteit tijdens het werk. Dankzij de combinatie van goed uitgebalanceerde machines, een laag zwaartepunt, een zwaar tegengewicht en een lange wielbasis zijn de telescopische laders uit de R-serie ideaal om gemakkelijk en veilig zware lasten op iedere gewenste hoogte te hanteren.

AGRI-afwerkingsniveaus
De toegang tot het motorcompartiment is ook verbeterd, wat het onderhoud vergemakkelijkt. Onder de motorkap van de telescopische laders uit de R-serie bevinden zich nieuwe, verbeterde versies van de D34 Stage V-motor van Bobcat. Deze zijn uitgerust met een roetfilter (Diesel Particulate Filter ofwel DPF), dat automatisch wordt geregenereerd zonder dat de prestaties van de machine eronder lijden of de bestuurder wordt afgeleid. 

Voor de nieuwe laders kunnen eigenaren kiezen uit vier verschillende AGRI-afwerkingsniveaus. Elk pakket biedt een duidelijk gedefinieerde machine, bedoeld voor verschillende behoeften van de klant voor wat betreft gebruiksgemak en comfort. Het nieuwe AGRI 4 Star-pack is voorzien van alle nieuwe functies voor optimaal comfort en productiviteit.

Voor meer informatie:
www.bobcat.com  

Publicatiedatum: