New Yorkse Big O Farms investeert in nieuwe uiensorteer- en verpakkingslijn

Na een verwoestende brand in 2016, die het uienpakstation van Big O Farms in de as legde, koos het New Yorkse familiebedrijf voor een gloednieuwe verwerkingslijn van Eqraft. Nu, meer dan vier jaar later, zijn de machines eindelijk in gebruik genomen. 

Maxwell Torrey, van Big O Farms, legde onlangs de laatste hand aan de installatie van een nieuwe uiensorteer- en verpakkingslijn. "Het gaat erg goed. We zijn momenteel bezig met de laatste aanpassingen aan de software maar we kunnen nu al zien dat de machines aan onze verwachtingen voldoen." Het heeft lang geduurd want de brand in 2016 was niet de enige tegenslag die Big O Farms te verduren kregen. Vanwege een wisseling van directie bij Eqraft en de reisbeperkingen als gevolg van Covid-19 liep het project nog meer vertraging op. Maar nu, in het voorjaar van 2021, konden de machines dan toch eindelijk in gebruik worden genomen en presteren ze zoals verwacht. 

Torrey Farms geldt momenteel als één van de grootste groentetelers in de staat New York. Het bedrijf teelt, oogst, verpakt en verlaadt lokaal geteelde groenten, zoals courgettes, aardappelen, wortelen, komkommers, aan de retailers, horecabedrijven en groothandels aan de Amerikaanse oostkust. Big O Farms is het bedrijfsonderdeel dat uien teelt. 

Als expert op het gebied van het ontwerp, de bouw en het onderhoud van met name uienpakstations had Eqraft Big O Farms in het verleden al wel bezocht, maar het was pas na de verwoestende brand in 2016 dat de samenwerking met Torrey Farms echt op gang kwam. 


Tegenslagen te boven komen
Eqraft maakte in 2019 een nieuwe start met een wisseling van eigenaar en een nieuwe directie. "Dat was een zenuwslopende periode gezien de tijd en het geld dat we toen al hadden geïnvesteerd," zegt Maxwell. Andere bedrijven benaderden hem om het project waar Eqraft aan begonnen was te voltooien maar ondanks de ongelukkige omstandigheden wilde hij exact die technologie die zoveel indruk op hem had gemaakt tijdens zijn bezoek aan Nederland, twee jaar daarvoor. "Ik wilde dat Eqraft het werk af zou maken en de nieuwe directie deed er alles aan om ons te helpen."

In 2020 diende zich echter een nieuwe uitdaging aan: de coronabeperkingen maakten het moeilijk voor het installatieteam van Eqraft om van Nederland naar de Verenigde Staten te reizen om het project af te maken. Bovendien liep ook de levering van machineonderdelen vertraging op. Maxwell: "Eqraft heeft echt haar best gedaan om alle onderdelen hierheen te krijgen evenals de juiste mensen voor de installatie. Vanwege corona duurde het wel bijna een jaar langer."

Om het reizen tussen Europa en de Verenigde Staten te beperken, mobiliseerde Eqraft een bedrijf in Washington dat heeft geholpen met de installatie. Een combinatie van lokale technici en leden van het Nederlandse team zijn er uiteindelijk in geslaagd het project te voltooien. 

Voor meer informatie: eqraft.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven