Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Betere bespuiting met de juiste hulpstoffen

Hulpstoffen kunnen de effectiviteit van o.a. gewasbeschermings-middelen flink verbeteren. Er is een groot scala aan verschillende hulpstoffen. Elk met z’n eigen eigenschappen en toegevoegde waarde. Zo zijn er hulpstoffen die zorgen voor een betere hechting op het gewas en weer andere hulpstoffen geven minder drift.

HortiPro verdeelt sinds een aantal jaren de hulpstoffen van de Franse producent ActionPin in Nederland. Deze producent wint terpenen uit de hars van dennenbomen. Van deze terpenen worden hulpstoffen gemaakt waaronder de uitvloeier Heliosol.

Heliosol is één van de weinige 100% natuurlijke uitvloeiers die op de Nederlandse markt zijn toegelaten voor gebruik in alle professionele teelten, weet de dealer uit Ermelo. Dit geldt zowel voor de reguliere alsook voor de biologische teelten. Heliosol staat vermeld op de Skal inputlijst.

EC-formulering
Door Heliosol toe te voegen aan gewasbeschermingsmiddelen op
basis van een Olie Dispersie (OD) of een Suspensie Concentraat (SC) vallen deze formuleringen uiteen en wordt er een mooie
homogene spuitoplossing verkregen die door veel gewassen goed wordt verdragen, is de ervaring van de specialisten bij HortiPro. "Maar dat neemt niet weg dat een proefbespuiting bij gebrek aan ervaring met de gebruikte combinatie wenselijk is", adviseren zij.

Heliosol zorgt voor optimaal bladcontact (anti-rebound) wat ideaal is in combinatie met gewasbeschermingsmiddelen die op contactbasis werken. Daarnaast bevordert Heliosol de systemische werking van hydrofiele producten, bevordert het de regenvastheid, werkt het drift reducerend en werkt het schuim onderdrukkend. Ook heeft Heliosol geen nadelige effecten op nuttige insecten, hommels en bijen en is het vrij van MRL.


Met Heliosol® is in diverse teelten al ervaring opgedaan

De adviesdosering van Heliosol is 200 ml op 100 liter water voor toepassingen in combinatie met insecticiden en fungiciden. De adviesdosering bij combinaties met groeiregulatoren is 250-500 ml op 100 liter water. Bij herbiciden is dit 500 ml op 100 liter water.

Heliosol is verkrijgbaar in cans van 5 liter. Er zijn de afgelopen jaren ruime ervaringen opgedaan in verschillende bedekte en onbedekte teelten met een grote variëteit aan verschillende biologische en chemische gewasbeschermingsmiddelen. De specialisten van HortiPro vertellen er graag meer over.

Voor meer informatie:
Hortipro
www.hortipro.nl
info@hortipro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven