Indiase telers vernietigen aardappel- en uienoogst vanwege gesloten AGF-markt

Telers in Indore, India, zijn begonnen met het vernietigen van hun aardappel- en uiengewassen, die waren gaan rotten, omdat ze geen afzetmarkt hadden, aangezien de belangrijkste AGF-markt gesloten is.

Een leider van de telersvereniging, Narendra Singh, zei dat in het dorp Murkheda een teler zijn korianderoogst heeft moeten vernietigen, terwijl een teler uit het dorp Badolihoj zijn Cantaloupe-oogst heeft vernietigd als gevolg van de sluiting van de AGF-markt, omdat hij zijn land moest voorbereiden op de volgende oogst. Een ander voorbeeld was een teler die een overvloedige oogst van watermeloenen had, maar een prijsdaling tot 5 à 7 Rs (€ 0,05 - € 0,07) per kg was voor hem zelfs niet genoeg om de telerskosten inclusief kosten voor arbeid en het vervoer te dekken.

"In de coronacrisis zijn rottende gewassen, onverkochte producten en dalende inkomens een grote zorg geworden voor de telers. Omdat de beperkingen en uitgaansverboden de bewegingsvrijheid van de mensen hebben belemmerd, zijn de telers door een tekort aan kopers en arbeiders om op de teeltbedrijven te werken, gedwongen om hun producten te dumpen omdat ze hun land moeten voorbereiden op de volgende oogst," vertelde Jadhav aan timesofindia.indiatimes.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven