PotatoEurope opent inschrijvingen voor Talent Scout-dag op 2 september

Voor de tweede dag van PotatoEurope 2021 heeft organisator DLG Benelux, in samenwerking met Agrofoodcluster uit Emmeloord, het programmaonderdeel Talent Scout in het leven geroepen. Vanaf juni kunnen mbo- en hbo-studenten zich inschrijven voor deze kennismaking met het bedrijfsleven, die op 2 september zal worden gehouden in de conferentieruimte van de beurs, op de locatie van WUR Open Teelten in Lelystad.

Met de Talent Scout geeft de organisatie studenten en bedrijven de gelegenheid om op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te komen. “De jeugd heeft de toekomst, maar zoekt die toekomst vaak niet in de Agri & Food-sector. Daarom moeten we er als bedrijven voor zorgen dat we studenten enthousiasmeren en ze warm maken voor onze geweldige sector. De bedrijven uit het Agrofoodcluster pakken die handschoen op door gezamenlijk de Talent Scout mede te organiseren”, vertelt Cor van Veldhuijsen, directeur van het Agrofoodcluster.

Ook bedrijven kunnen zich vanaf juni inschrijven voor deelname aan dit nieuwe programmaonderdeel. Alle exposanten van PotatoEurope kunnen kosteloos gebruikmaken van deze service. De beoogde kennismaking tussen studenten en het bedrijfsleven kan daarbij gaan om bijvoorbeeld een afstudeeropdracht, stage of eerste baan. Vanuit het Agrofoodcluster nemen op dit moment 15 bedrijven deel aan de Talent Scout. Alle deelnemende bedrijven worden vermeld op de speciale Talent Scout-pagina van de PotatoEurope website, zodat studenten kunnen aangeven met welke bedrijven zij willen kennismaken. Op 2 september hebben de studenten vervolgens in korte speeddates van 10 minuten de mogelijkheid om vragen te stellen en kunnen de deelnemende bedrijven hun visitekaartje afgeven aan de volgende generatie Agri & Food-professionals.

De PotatoEurope Talent Scout wordt georganiseerd in het kader van de Human Capital Agenda (HCA) Agri & Food, die onderdeel is van de ‘Ontwikkelagenda Groen Onderwijs 2016 – 2025’ waarmee bedrijfsleven, onderwijs en overheid samen een blijvende investering willen doen in de kracht van het groene onderwijs. Centrale doelstelling van deze HCA is het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en bedrijfsleven voor de Topsector Agri & Food, en het vergroten van de aantrekkingskracht van de sector op werknemers. Voor het realiseren van de ambities van deze Topsector zijn voldoende en goed opgeleide werknemers namelijk cruciaal.

“Naast de vermelding op de website bieden we bedrijven ook de mogelijkheid om hun vacatures tijdens PotatoEurope 2021 op te hangen op het Jobboard”, vertelt Kuno Jacobs van organisator DLG Benelux. “Inmiddels hebben zo’n 200 bedrijven hun stand of plek op het beursterrein van PotatoEurope reeds geboekt. Daarmee is reeds 80 procent van de beurs gevuld en lijken alle seinen op groen te staan om begin september een succesvol evenement te organiseren”, voegt hij enthousiast toe.

Bekijk hier de speciale Talent Scout-pagina.
Klik hier voor het vacatureformulier voor het PotatoEurope 2021 Jobboard.

Voor meer informatie:
www.potatoeurope.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven