Michelin:

"De TrailXBIB beperkt de bodemverdichting en zorgt voor betere opbrengsten"

Michelin kondigt de ontwikkeling aan van de Michelin TrailXBIB, een band die speciaal is ontworpen voor landbouwmachines met een aanhanger. Vanaf juni 2021 zal deze band in zeven nieuwe afmetingen beschikbaar zijn.

"De Michelin TrailXBIB is samen met landbouwers ontworpen en biedt betere prestaties dan zijn voorganger. Transport op het land in het veld is één van de meest destructieve fasen in de landbouwcyclus. Dankzij het vermogen om met een zeer lage bandenspanning te functioneren, ontziet de Michelin TrailXBIB de grond: hij beperkt de bodemverdichting en zorgt zo voor betere landbouwopbrengsten.

De Michelin TrailXBIB heeft vier belangrijke voordelen:

 • Hij profiteert van de VF-norm (Very High Flexion). Deze band kan, bij een gelijke spanning, een tot 40 % hoger gewicht dragen dan een standaard band. Omgekeerd kan hij, bij een gelijke belasting, rijden met een lagere bandenspanning zodat de bodem meer wordt ontzien.
 • Het zelfreinigend vermogen van de band is vooral efficiënt op een modderachtige ondergrond. Daarmee wordt er, na afloop van het werk op het land, minder aarde achtergelaten op de wegen.
 • Het loopvlak heeft een centrale rib om te zorgen voor een regelmatig slijtagebeeld en een goed gedrag op de weg.
 • In het karkas is de Michelin Ultraflex technologie** toegepast. Daarmee is de band beter bestand tegen beschadigingen, met name bij het rijden met een lage spanning.

Alle Michelin TrailXBIB banden zijn gemaakt met de Michelin Ultraflex-technologie die, behalve een goede weerstand tegen beschadigingen, ook een homogene verdeling van de belasting over het gehele contactvlak van de band garandeert.

Dit nieuwe aanbod van banden voor getrokken materieel biedt gebruikers de mogelijkheid om hun hele tractor / trailer combinatie te voorzien van Michelin Ultraflex technologie VF banden: de AXIOBIB 2, XEOBIB en YIELDBIB voor de assen van de trekker, en de Michelin TrailXBIB voor de assen het getrokken materieel. Zo kunnen ze de efficiëntie van werkzaamheden gedurende de gehele gewascyclus optimaliseren.

Raymond Tavernarie, Segment Manager Landbouwbanden bij Michelin verklaarde het volgende over de nieuwe afmetingen van de TrailXBIB: “We hebben dit nieuwe aanbod afgelopen jaar uitgebracht na uitvoerig overleg en in nauwe samenwerking met onze afnemers in de landbouwsector uit vele landen. Het aanbod wordt uitgebreid van twee naar negen afmetingen zodat ze al hun materieel kunnen voorzien van Michelin TrailXBIB banden.”

De Michelin TrailXBIB is geschikt voor bandenspanning wisselsystemen waarmee de gebruiker de spanning van de banden (inclusief de banden van getrokken materieel) gemakkelijk in real time en al naar gelang de ondergrond of de toestand van de bodem kan aanpassen.

De zeven nieuwe afmetingen zijn:

 • VF 500/60 R22.5 160D
 • VF 600/50 R22.5 164D
 • VF 710/45 R22.5 170D
 • VF 600/55 R26.5 170D
 • VF 710/50 R26.5 176D
 • VF 650/65 R30.5 181D
 • VF 750/60 R30.5 187D

Voor meer informatie:
Ellen Neukermans
Michelin
+32 (0) 473 73 42 72
ellen.neukermans@michelin.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven