Oekraïens teeltbedrijf wil uien exporteren naar Saoedi-Arabië

Organic D, een teeltbedrijf in Vinnytsia in Oekraïne, is van plan uien te exporteren naar Saudi-Arabië. Hoofdverantwoordelijke Vadim Krychkovsky: "We werken samen met verschillende bedrijven die ons helpen om, met de hulp van Europese fondsen, toegang te krijgen tot markten."

"We hebben verschillende onderhandelingen gehad met grote kopers uit Saudi-Arabië die geïnteresseerd zijn in Oekraïense versproducten. Na een beoordeling van ons potentieel en de eisen van de wereldwijde wetgeving, hebben we besloten om uien te exporteren. Andere gewassen die we telen, aardappelen en wortelen, kunnen bederven als ze gewassen worden verzonden."

Volgens Krychkovsky waren er bepaalde voorwaarden voor de verpakking. Uien moeten in een verpakking van drie kilo zitten, voorzien van een merk. Er zijn ook voorwaarden voor een minimale partij. "We hebben alle stadia al doorlopen. We hebben een bedrijf in Vinnytsia dat van plan is een platform te bouwen om containers rechtstreeks in Vinnytsia te laden, waarna ze naar Saoedi-Arabië worden verzonden. Zij zorgen voor de logistiek," vertelde Vadim Krichkovsky aan east-fruit.com.

Het bedrijf is GlobalGAP gecertificeerd. Vorig jaar oogsten ze 600 ton uien, 3.000 ton wortelen, 500 ton bieten en 400 ton aardappelen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven