Bedrijf verwerkt wekelijks 100.000 kilo paprika en 35.000 kilo andere verse groenten tot halffabricaat

Barbecueseizoen bij Snijpunt in volle gang

In het Zuid-Hollandse De Lier is bij Snijpunt het barbecueseizoen al in volle gang. De specialist in verse voorbewerkte groenten verwerkt wekelijks 100.000 kilo paprika en 35.000 kilo andere verse groenten tot halffabricaat. Een steeds groter deel hiervan wordt geleverd aan vleesverwerkende bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan paprika of uien in grote en kleine blokjes, aan ontkernde paprika’s, die gevuld kunnen worden met vlees, en een tomaten- of uienbasis om door het vlees te mengen.

“Dit is geheel in lijn met de ontwikkelingen die wij in de vleessector zien”, vertelt algemeen directeur Mark van der Salm. “De consument vraagt steeds vaker naar vers en gezond. Vleesverwerkende bedrijven spelen hierop in, waardoor de vraag naar vers gesneden groenten, om direct te kunnen combineren met vlees, stijgt.”Korte lijnen met telers
Snijpunt is in 1998 opgericht vanuit een paprikabedrijf en is onderdeel van Harvest House, een telersvereniging van vruchtgroentekwekers. Hierdoor heeft het korte lijnen met telers wat bijdraagt aan de versheid en kwaliteitsgarantie van de producten. Naast vleesverwerkers belevert Snijpunt Noord-Europese groentesnijbedrijven, foodservice leveranciers, saladeproducenten en maaltijdfabrikanten.

Blokjes voor grillseizoen
Snijpunt heeft al 10 jaar ervaring met het leveren van paprika- en uienblokjes, maatformaat 30x30mm, in Noordwest-Europa. Hierin zijn twee varianten mogelijk; blokjes die geschikt zijn voor handmatig opsteken en blokjes voor machinaal opsteken. “Bij machinaal ligt onze focus op de uniformiteit van het product, dat hierdoor geschikt is voor opsteekmachines van vleesspiesen. Dit wordt klant specifiek geproduceerd op basis van de eisen van de opsteekmachine om rendementsverlies te voorkomen.”, legt Van der Salm uit. “Ook produceren wij blokjes in maatformaat 10x10mm of 5x5mm die gebruikt worden als ingrediënt voor bijvoorbeeld vleeswaren.”

Inzet reststromen
Aangezien de meeste groenten ronde vormen hebben, is er bij het snijden van groenten blokjes altijd sprake van restproduct. “Hoe goed wij het product ook sourcen, je ontkomt bij deze productielijnen niet aan reststromen. Ze bieden echter wel weer nieuwe mogelijkheden”, vertelt Van der Salm enthousiast. “Deze stromen worden als snippers verkocht, om bijvoorbeeld door vlees of door sauzen te mengen.
Binnen Harvest House wordt al meerdere jaren van reststromen van tomaten onder andere een tomatenbasis geproduceerd. “Inmiddels zijn we ook gestart met testen om een paprikabasis te ontwikkelen die vanuit de reststromen zal worden verduurzaamd. Samen met onze uienbasis hebben we hiermee een mooie mix van ingrediënten voor hybride vlees. Een aantal van onze klanten maakt inmiddels gebruik van deze mogelijkheid.”

Afvulhoeveelheid ontkernde paprika
Speciaal voor vleesverwerkende bedrijven produceert Snijpunt ontkernde paprika’s. Hierbij wordt de paprika uitgehold zodat deze gevuld kan worden met rijst, groente en/of vlees. Dankzij een unieke manier van bewerken kan de afvulhoeveelheid van klanten op 10 gram nauwkeurig bepaald worden. “Wij kunnen de ontkernde paprika’s in verschillende gewichten leveren hiermee kan onze klant zijn gewenste totaalgewicht bepalen”. Zo willen wij het voor maaltijdfabrikanten en vleesverwerkers zo gemakkelijk mogelijk maken”, legt Van der Salm uit.

Het doel van Snijpunt is om het proces van de klant efficiënter te maken door producten zo passend mogelijk in het productieproces aan te bieden. “De klant moet ontzorgd worden in haar proces waarin een hoog rendement in haar productie van belang is”, besluit Van der Salm.

Voor meer informatie:
Mark van der Salm
Snijpunt 
Poortcamp 29
2678 PT De Lier
m.salm@snijpunt.nl
www.snijpunt.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven