Lineage Logistics neemt Kloosterboer over

Lineage Logistics kondigde op maandag 8 juni aan dat het een overeenkomst heeft bereikt voor de overname van Kloosterboer Group. De transactie is afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties en afronding van het overleg met de werknemers.

Kloosterboer bestaat uit elf vestigingen verspreid over Nederland, Frankrijk, Duitsland, Canada en Zuid-Afrika, met een totale capaciteit van 6,4 miljoen kubieke meter en 790.000 palletposities en heeft meer dan 900 teamleden in dienst. Kloosterboer is een familiebedrijf met een rijke erfenis als groentehandelsbedrijf die teruggaat tot 1925. In de loop der generaties is Kloosterboer uitgegroeid tot een van Europa's bekendste bedrijven op het gebied van supply chain solutions. De familie Kloosterboer zal betrokken blijven bij de toekomst van de onderneming. Zij hebben ervoor gekozen om investeerder te worden in Lineage en een deel van de verkoopopbrengst te investeren in het eigen vermogen van Lineage.

"Het verwelkomen van Kloosterboer in de Lineage familie markeert een monumentale stap in het bereiken van onze visie om 's werelds meest dynamische temperatuur gecontroleerde logistieke bedrijf te worden met de mogelijkheid om klanten in verschillende landen over de hele wereld te bedienen," zegt Mike McClendon, Lineage's President of International Operations & EVP of Network Optimization.

"Kloosterboer's sterke ondernemende cultuur en management team, gecombineerd met hun state-of-the-art, strategisch gelegen faciliteitennetwerk vullen Lineage's internationale voetafdruk en innovatieve geest perfect aan, die een ongelooflijke meerwaarde zullen leveren aan onze gezamenlijke klanten."

In lijn met Lineage's doel om de voedselketen te transformeren om verspilling te elimineren en de wereld te voorzien van voedsel, is Kloosterboer erkend door BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology) als een koploper in duurzame koel- en vrieshuisactiviteiten. Het elektriciteitsnetwerk van Kloosterboer bestaat uit bijna 18.000 zonnepanelen, vier windturbines die het zware hijsmaterieel van energie voorzien en een jaarlijkse CO2-reductie die gelijk staat aan het verbruik van meer dan 4.100 huishoudens.

"Kloosterboer richt zich al lange tijd op het leveren van innovatieve en duurzame oplossingen en we zien een grote aansluiting bij de inzet van Lineage voor zowel de klant als het milieu", aldus de familieleden van Kloosterboer. "We kennen de oprichters van Lineage sinds 2014 en zijn ervan overtuigd dat Lineage de juiste partner is om te helpen de end-to-end logistieke behoeften van onze klanten te blijven bedienen en de groei van onze competenties te versnellen. We zijn enthousiast over een mooie toekomst vol mogelijkheden voor ons team."

Nielen Schuman trad op als financieel adviseur van de familie Kloosterboer en De Brauw Blackstone Westbroek trad op als juridisch adviseur. De Rabobank was financieel adviseur van Lineage en Latham & Watkins en Nauta Dutilh waren de juridische adviseurs.

Voor meer informatie:
www.lineagelogistics.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven