Premier Deb spreekt zijn bezorgdheid uit over plotselinge prijsstijgingen van uien en aardappelen

Regering Tripura eist maatregelen tegen zwarthandelaren in aardappelen en uien

Minister-president Deb van het Indiase Tripura heeft zijn ernstige bezorgdheid geuit over de plotselinge prijsstijgingen van uien en aardappelen. Biplab Kumar Deb heeft duidelijk gemaakt dat de deelstaatregering zwarte marketing niet zal tolereren. Gisteren zei de premier dat alle districtsbesturen van Tripura de opdracht hebben gekregen om op te treden tegen degenen die illegaal essentiƫle goederen zoals uien en aardappelen hebben opgeslagen.

"Plotseling hebben sommige handelaren de prijs van aardappelen en uien kunstmatig verhoogd. Alle districtsbesturen hebben de opdracht gekregen actie te ondernemen tegen de voorraadhouders," aldus Deb op Nenow.in/north-east-news.

De deelstaatregering heeft besloten om voedselpakketten te verstrekken aan 700.000 gezinnen in het kader van het "Chief Minister Covid Special Relief Package". Naast andere voedingsmiddelen worden in het pakket ook drie kg aardappelen en twee kg uien verstrekt.

Omdat de prijzen van aardappelen en uien op de lokale markten zijn gestegen, heeft de deelstaatregering besloten het geld voor 3 kg aardappelen en 2 kg uien rechtstreeks over te maken naar de bankrekeningen van de begunstigden.

Deb: "De maatregel is bedoeld om de voorraadhouders en zwarthandelaren een lesje te leren."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven