Uitstekende prijzen voor Italiaanse uien

Omdat er nog maar weinig uien zijn uitgegraven, hebben de in het najaar ingezaaide uien zeer goede prijzen. Michael Valmori, een teler uit Emilia Romagna, die 16 hectare heeft ingezaaid, vertelt hierover.

“We zijn klaar met graven en, na een paar dagen blootstelling in het veld, om de vochtigheid te verminderen, zullen we gaan rapen. De prijzen die wij voor de export bedingen zijn zeer interessant en nooit minder dan 30 cent, zodat wij eindelijk de juiste vergoeding krijgen.”

Hoewel hij pas 24 jaar oud is, weet Valmori van wanten. “We lopen bijna een maand achter op een normaal seizoen, maar het koude lenteweer heeft de groei belemmerd en ook de opbrengsten zijn laag.”

Valmori exporteert bijna al zijn in de herfst gezaaide uien. “Duitsland is de belangrijkste markt, omdat zij in deze periode een tekort aan uien hebben. Zij hebben hun voorraden opgemaakt en hun vroege uien zullen over een maand beschikbaar zijn. In die periode geven zij de voorkeur aan het Italiaanse gewas en zijn bereid ervoor te betalen.”

Valmori exporteert uien in zakken van 1,2 ton naar Duitsland en ook Frankrijk is een belangrijke bestemming. Hier wordt echter de voorkeur gegeven aan uien die zijn verpakt in kratten van 10 kg. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven