Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van der Peet bijna volledig over op duurzame en CO2-neutrale energie

"De bandlossers van Van der Peet worden sinds deze maand nog duurzamer geproduceerd", laat het bedrijf weten. De carrosserie-bouwer uit Nieuwkoop plaatste namelijk 434 zonnepanelen op het dak van de fabriek. Daarmee voorziet het bedrijf in 90 procent van zijn energiebehoefte. De energievoorziening bij Van der Peet is daardoor bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal.

De zonnepanelen liggen op het dak van de locatie aan de Transportweg in Nieuwkoop. Het plaatsen gebeurde in de periode maart - juni van dit jaar. 

In de fabriek profiteren de medewerkers nu van meer natuurlijk daglicht door de vier lichtstraten in het dak. Daarnaast is er een extra isolatielaag op het dak aangebracht, met daaroverheen een witte dakbedekking. Ook dat zorgt voor een lagere energierekening.

Met de zonnepanelen zet Van der Peet de volgende stap in het verduurzamen van het bedrijf. In 2018 en 2019 werden alle lampen op beide vestigingen al vervangen door duurzame ledlampen. De bandlossers van Van der Peet waren overigens al duurzaam. Van der Peet past bij de productie ervan namelijk aluminium toe, dat voor het grootste gedeelte uit gerecycled aluminium bestaat. Dit metaal is een van de hoofdgrondstoffen van bandlossers. Aluminium recyclen kost slechts 5 procent van de energie die nodig is voor de productie van primair aluminium. Bovendien neemt de kwaliteit van het aluminium niet af door recycling. Voor de bandlosser voor Van der Peet wordt een specifieke slijtvaste aluminium legering gebruikt.

Voor meer informatie:
Wietske van der Peet
Van der Peet
+31 (0) 172 579318
wietske@vanderpeet.nl 
www.vanderpeet.nl

Publicatiedatum: