Indiase uien, granaatappelen en aardappelen op weg naar Servië

De Indiase Agriculture and Processed Foods Export Development Authority (APEDA) heeft bekendgemaakt dat voor de uitvoer naar Servië geen fytosanitaire certificaten vereist zijn voor Indiase uien, granaatappelvruchten en granaatappelpitten, aangezien Servië markttoegang heeft verleend voor deze Indiase producten.

Voor de uitvoer van aardappelen is het fytosanitair certificaat echter wel vereist, aldus APEDA. "Er zijn ook specifieke fytosanitaire vereisten voor aardappelzendingen waaraan moet worden voldaan en die als aanvullende verklaring op het fytosanitaire certificaat moeten worden vermeld."

"De Servische markt is open, maar is nog niet erg groot," zei Ajit Shah, voorzitter van de Horticulture Produce Exporters Association in Mumbai. De Indiase export van verse groenten en fruit is met 6% j-o-j gestegen tot 1,48 miljard dollar (1,24 mld euro) in het jaar eindigend in maart 2021.
De export van verse groenten was groter in volume en bedroeg 2,32 miljoen ton (1,93 miljoen ton vorig jaar), terwijl de export van vers fruit toenam met 956.000 ton.

Bron: postintrend.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven