Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bayer Crop Science zet 10,6% meer om in tweede kwartaal van 2021

De divisie Crop Science van het Duitse chemieconcern Bayer heeft in het tweede kwartaal van 2021 voor 5,02 miljard euro omgezet. Dat is 10,6% meer dan in de vergelijkbare periode in 2020. Het bedrijfsresultaat voor bijzondere posten EBITDA van de divisie daalde met 25,4% tot 1,018 miljard euro.

Bayer Crop Science boekte een omzetgroei van meer dan 10% in de regio's Latijns-Amerika en Azië/Pacific. Ook in Noord-Amerika werd na correctie voor valuta- en portefeuille-effecten een behoorlijke groei in omzet gerealiseerd. Het concern verkocht 22,9% meer aan schimmelbestrijdingsmiddelen en de omzet in onkruidbestrijders steeg met 16,2%.

In behandelde sojazaden nam de omzet met 9,1% toe met name door hogere verkoopvolumes in Noord-Amerika. De omzet bij behandelde maïszaden steeg met 8,6%. Hierbij profiteerde Bayer van hogere volumes in Latijns-Amerika en hogere prijzen in Noord-Amerika.
Dat het bedrijfsresultaat van de divisie in het tweede kwartaal afnam ten opzichte van een jaar geleden schrijft het concern toe aan een stijging van de kosten, en met name in de kosten van verkochte goederen. De winst daalde ook door een negatieve productmix, valuta-effecten van 111 miljoen euro en de latere ontvangst van licentie-inkomsten.

Bron: Bayer

Publicatiedatum: