CropX neemt Dacom Farm Intelligence over

De overname van Dacom Farm deze week door CropX, is voor het bedrijf de derde acquisitie binnen 18 maanden. Daarmee breiden ze het platform voor teelt management uit met een internationale presentie. CropX voegt hierdoor onder andere geavanceerde gewasbeschermingsadviesdiensten, 2,7 miljoen hectare onder beheer, duizenden klanten en een Europees kantoor toe.

"Dit is onze derde acquisitie sinds begin 2020, terwijl we doorgaan met het uitvoeren van onze visie om het meest uitgebreide platform voor farm management over de hele wereld aan telers aan te bieden. Dacom was het ontbrekende puzzelstukje voor ons farm management platform – het toevoegen van een gevestigde positie in Europa - met meer dan twee decennia aan Europese gewasgegevens - aan onze wereldwijde machine learning-engines, evenals een cruciaal onderdeel – gewasbeschermingsadviesdiensten en registratie – aan onze productmix,” merkte Tomer Tzach, CEO van CropX, op. "We verwachten onze wereldwijde groei exponentieel te versnellen als we onze teams en technologie integreren."

CropX biedt telers informatie die nodig is om duurzaamheid in de landbouw te verbeteren - hulpbronnen sparen en tegelijkertijd de gewasopbrengsten verbeteren. "Met bewezen technologie, een uitgebreid partnernetwerk, een eersteklas servicemodel en een gebruiksvriendelijk beslissingsondersteunend platform, past Dacom naadloos in de CropX-oplossingen voor farm management. Met nu nog eens 2,7 miljoen hectare in beheer, voegt Dacom ook meer dan twee decennia aan diepgaande gegevens over boerderijen in Europa toe aan haar platform voor farm management. Huidige klanten van CropX en Dacom hebben nu toegang tot een volledig pakket van geavanceerde analyse- en automatiseringstools voor farm management." 

“De digitalisering in de landbouw is de afgelopen jaren geëxplodeerd en daardoor is de markt oververzadigd geraakt; we hebben een kritiek punt bereikt voor de consolidatie van de sector. Naarmate de markt volwassener wordt, zullen de meeste bedrijven falen en vergeten worden, terwijl degenen die de huidige consolidatiefase leiden, zoals CropX en Dacom, in de voorhoede zullen staan van de digitalisering in de landbouw en farm management revolutie”, zegt Gideon Soesman, mede-oprichter en managing partner van GreenSoil Investments en directeur bij CropX.

Met de overname vestigt CropX zijn Europese kantoor in het huidige hoofdkantoor van Dacom in Nederland en verdubbelt de omvang van zijn wereldwijde team. De 3.000 klanten van Dacom, die zowel kleinere telers als grote marktspelers zoals Syngenta omvatten, voegen meer dan 20.000 boerderijen in meer dan 40 landen toe aan CropX's portfolio. De deal breidt ook het bereik van CropX uit naar regio’s met een gematigd klimaat.

Met onmiddellijke ingang zullen alle Dacom-medewerkers zich bij CropX voegen, waardoor Europese on-farm- en klantenservice-expertise, evenals software- en hardwaretalent wordt toegevoegd aan het snelgroeiende wereldwijde team van CropX.

"Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van de snelgroeiende CropX-business", aldus Dacom CEO Janneke Hadders. “Onze boeren zullen profiteren van de geïntegreerde oplossingen en inzichten uit data-analyse en een klantenbestand van over de hele wereld. De overname ondersteunt onze internationaliseringsstrategie sterk. Onze gewasbeschermingsadviesdiensten zullen nu gebruikmaken van CropX-bodemsensorgegevens en ons team helpen bij het oplossen van kritieke uitdagingen voor de landbouwgemeenschap in Nederland, het Midden-Oosten en Afrika, Europa, Noord-Amerika en Australië en Nieuw-Zeeland.”

“De toevoeging van Dacom versterkt ook onze duurzame landbouwinitiatieven door een nieuwe laag van registratie van regelgeving, bodempotentie, traceerbaarheid en een model voor CO2 rechten toe te voegen. De gecombineerde kracht van CropX- en Dacom-oplossingen zal ons helpen om telers over de hele wereld een compleet pakket data gestuurde adviezen voor farm management te leveren”, zegt John Vikupitz, president van CropX. "We zijn toegewijd aan het leveren van zowel de meest geavanceerde oplossingen voor alle kritische landbouwinzichten als het eenvoudigste geautomatiseerde platform, zodat de tijd en moeite die telers nodig hebben wordt geminimaliseerd. We willen dat telers slimmer kunnen werken, niet harder – hun dagen zijn al lang genoeg.”

Bron: www.cropx.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven