"Wij zijn gespecialiseerd in op maat gemaakte netzakken"

Voor China valt de piekperiode van het exportseizoen voor tuinbouwnetzakken tussen augustus en oktober. Dit jaar is de export evenwel veel kleiner dan de vorige jaren wegens de hoge verladingskosten, de waardestijging van de Chinese yuan en de gevolgen van de Covid-19-pandemie.

Shandong Fullway Import & Export is een onderneming die gespecialiseerd is in de vervaardiging van netzakken voor de tuinbouw. "De scheepvrachttarieven zijn sinds oktober vorig jaar aan het stijgen," zegt Annie van het bedrijf. "Het verladen van een standaardcontainer van Qingdao naar Rotterdam kost nu ongeveer
€ 12.715. Sommige overzeese kopers zijn terughoudend nu de prijs zo hoog is. China is er echter in geslaagd de binnenlandse verspreiding van Covid-19 vrij goed in de hand te houden en er zijn voorraden in overvloed, wat veel aandacht trekt van producenten in Zuid-Amerika en Afrika die voorheen netzakken kochten van leveranciers in Zuid-Azië en Zuidoost-Azië. De extra belangstelling stimuleert de Chinese export. De afgelopen weken verlaadden we gemiddeld twee zeecontainers per week." 

"Ons productassortiment omvat buisvormige netzakken en enkel geweven netzakken (2kg-75kg). Onze netzakken zijn geschikt voor het verpakken van aardappelen, uien, wortelen, knoflook en andere producten," licht Annie toe. "Netzakken kunnen worden onderscheiden op basis van hun patroon. Er zijn drie hoofdpatronen: gebreid, platbinding en rondbinding. Klanten in Rusland en de Oekraïne geven de voorkeur aan gebreide netzakken van PE. Afnemers in Zuid-Amerika geven de voorkeur aan netzakken met rond weefsel, die van PP zijn gemaakt. In Nederland en Duitsland geven onze afnemers traditioneel de voorkeur aan vlak geweven netzakken van PP. De klanten hebben ook uiteenlopende eisen wat betreft etiketten, kleuren, afmetingen en gewichten. Wij kunnen gaaszakken op maat maken om aan de uiteenlopende eisen van de klanten te voldoen."

Gevraagd naar de voordelen van Shandong Fullway, legde Annie uit: "Ten eerste is een van de grootste problemen in de sector de technologie die nodig is om gaten te ponsen. Om aan de eisen van onze klanten te voldoen, hebben we de juiste apparatuur aangeschaft en een speciale productielijn aan onze faciliteit toegevoegd. Na verschillende verbeteringen hebben we nu de ponstechnologie voor gaten in onze fabriek geperfectioneerd. Wij kunnen aan elke vraag van onze klanten voldoen. Ten tweede is er een algemene trend in de sector om gebruikte netzakken te recyclen. Hoewel deze zakken goedkoper zijn, zijn zij minder flexibel dan nieuwe zakken. Zij kunnen ook wat van de geur van vorige producten overbrengen. En de productkwaliteit kan niet worden gegarandeerd. Gaaszakken die van de juiste grondstof zijn gemaakt zijn flexibeler, gladder en de kleur is helderder. Er zijn geen restjes van eerder gebruik."

"Naast de producteigenschappen is een van onze belangrijkste voordelen in deze grillige markt een snelle levering. Hoewel de impact van Covid-19 en vertragingen in de scheepvaart onze reguliere activiteiten beïnvloeden, werken we er nog steeds hard aan om onze producten binnen 20 dagen te leveren."

Shandong Fullway exporteert agrarische netzakken naar meer dan 50 landen. Annie: "We hebben een lange periode van ontwikkeling achter de rug, maar we zijn nu een bekende naam op de markt voor tuinbouwnetzakken met een hoog percentage terugkerende klanten. Omdat onze business groeit, hopen we ook in contact te komen met nog meer groenteverpakkingsfabrieken en teeltbedrijven. Wij sturen graag monsters van onze producten naar potentiële nieuwe klanten." 

Voor meer informatie:
Annie
Shandong Fullway Import & Export Co., Ltd.
+86 1565 3757 977 
fwa@fullwaygroup.com 
www.mesh-bags.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven