Fotoreportage

Minder plastic en meer karton op Empack 2021

Tholen - Een boks als begroeting, een knikje of heel soms ouderwets handen schudden, corona zorgde voor verschillende begroetingsrituelen bij de stands. Was dat eenmaal achter de rug, dan kwam het netwerken goed op gang. Dat zorgde voor een positieve sfeer op de beursvloer en standhouders waren tevreden over het verloop en de interesse voor de beurs die dit keer werd uitgebreid met Logistics & Automation.


Klik hier voor een fotoreportage van de AGF-gerelateerde standhouders op Empack

De Empack in de Brabanthallen vormde woensdag 8 en donderdag 9 september weer de aftrap van het nieuwe indoorbeurzenseizoen. In totaal waren er 266 standhouders actief. Hoewel er ook nog enkele vaste standhouders ervoor kozen om geen acte de présence te geven, was de algehele stemming bij standhouders en bezoekers dat het een opluchting was om elkaar weer eens live te spreken. 

De plasticdiscussie heeft zijn weerslag op de verpakkingsindustrie, opvallend is dat er ten opzichte van voorgaande edities minder flowpackmachines uitgestald waren en veel oplossingen voor het verpakken in papier en karton.

Klik hier voor een fotoreportage van de AGF-gerelateerde standhouders op Empack

Organisator Easyfairs spreekt van een succesvol verlopen editie. Op de beursvloer hadden 250+ exposanten uitgepakt voor de bezoekers die ook terecht konden bij de kennissessies in de theaters. Onderwerpen die uitgebreid aan bod kwamen waren de reductie van CO₂, voedselveiligheid en kunststof verpakkingen, ontwikkelingen omtrent de nieuwe SUP-richtlijn en de inzet van hernieuwbare materialen. De presentaties en opgenomen livesessies zijn vanaf komende week te vinden op www.empack.nl.

Beide beursdagen werden voor het eerst afgetrapt met een kickstart in het speciaal ingerichte Back-to-Business terras. Hier gingen diverse stakeholders in plastic-discussie. Een gesprek waarbij al snel duidelijk werd dat alle tafelgasten helemaal niet tegenover elkaar staan, maar het roerend met elkaar eens zijn: plastic is op zichzelf helemaal niet slecht en de keten moet samenwerken om tot duurzame en circulaire oplossingen te komen.

Empack 2022 in Gorinchem 
De combinatie van Empack en Logistics & Automation bleek effectief en smaakte volgens de organisatie naar meer. In 2022 is gekozen voor een andere locatie: Evenementenhal Gorinchem, op 5, 6 & 7 april in 2022. In 2023 is de beurs weer te vinden in ’s-Hertogenbosch.

Klik hier voor een fotoreportage van de AGF-gerelateerde standhouders op Empack


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven