RT meest verkochte sorteermachine van DT Dijkstra

Allround sorteermachine geschikt voor tal van aardappelsorteerlijnen

De meest verkochte sorteermachine bij DT Dijkstra is al jaren de RT. Wat maakt deze sorteermachine zo populair bij onze klanten, zo vraagt de fabrikant zich in haar nieuwsbrief af.

Hoge sorteercapaciteit
Afhankelijk van de toepassing kan de RT tot 30 ton product per uur verwerken (indicatieve capaciteit op basis van aardappelen). Hierdoor is deze sorteermachine geschikt voor tal van sorteerlijnen. De machine is leverbaar in versies met 3 tot 6 zeeflagen, afhankelijk van het aantal te sorteren maten. Elk zeefdek bestaat uit 2 achter elkaar geplaatste zeven voor een bijzonder lang sorteervlak. Onder de zeefdekken loopt een uittikker, zodat er geen aardappelen in de zeef blijven steken. De schudintensiteit wordt ingesteld met een handmatige variator of optioneel met een frequentieregelaar. Het zeefklemsysteem werkt mechanisch of hydraulisch, afhankelijk van de geselecteerde optie.

Grote nauwkeurigheid
De sorteermachines van DT Dijkstra hebben een unieke aandrijving met een dubbele krukas en twee excentrische assen. Deze speciale aandrijving zorgt in combinatie met de unieke zeefkastophanging voor een soepele en stabiele loop. De aandrijftechnologie zorgt ook voor een hoge sorteernauwkeurigheid dankzij het specifieke bewegingspatroon. De combinatie van voorwaartse en opwaartse beweging, snelheidsverandering en een praktisch stationair moment resulteert in een zeer nauwkeurige maatscheiding.

Ook de bijbehorende zeven spelen een grote rol. De zeven van DT Dijkstra zijn gemaakt van metaaldraad dat in een strak patroon is gevlochten. De voorspanning tussen de draden, die het gevolg is van een uitgekiende vorm van de inkeping en het handmatige vlechtproces, zorgt ervoor dat de doorvalmaat te allen tijde constant blijft. De maximale maatnauwkeurigheid is plus of minus 0,2 mm (draadzeef) en 0,5 mm (met rubber bekleed). Voor bijzonder gevoelige producttypen en optimale productvriendelijkheid biedt DT Dijkstra berubberde zeven of massieve rubberen zeven. De zeven worden in eigen huis vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen.

Voor meer informatie:
DT Dijkstra
Landbouwkade 6
8304 AE Emmeloord
+31 (0)527 30 77 00
info@dtdijkstra.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven