India: Vertraging in de oogst zal de uienprijzen opdrijven

De uienprijzen zullen in september-november waarschijnlijk opnieuw sterk stijgen. Volgens een rapport van Crisil Research zal de onregelmatige moessonregenval dit jaar leiden tot een vertraging van de kharif-oogst, wat de prijzen waarschijnlijk zal opdrijven naarmate de vraag tijdens het feestseizoen toeneemt.

Het feit dat de moesson dit jaar vroeg was gearriveerd, had een goede start van het kharifseizoen ingeluid. In het verslag wordt er echter op gewezen dat de moesson in juli een "pauze" heeft ingelast en dat de neerslag toen 2% boven het gemiddelde voor die tijd van het jaar lag, terwijl in augustus, een belangrijke maand voor het uitplanten van de gewassen, een tekort van 9% werd opgetekend, meldt theprint.in

De kharif-uien worden gewoonlijk in juni-juli gezaaid en in oktober-november geoogst, waardoor de maanden september tot november het magere seizoen voor uien vormen, aangezien tegen die tijd de rabi uienvoorraad van eerder in het jaar bijna uitgeput is en de verse oogst in zijn eigen tempo op de markt komt.

Dit jaar werd zelfs de opslagrabi-oogst getroffen door de cycloon Tauktae, die in mei 2021 de belangrijkste uientelende regio's in Maharashtra en Gujarat trof, wat leidde tot een hoger vochtgehalte en een kortere houdbaarheid. Het aanbod zal dus waarschijnlijk worden beïnvloed, waardoor de prijzen zullen stijgen.

Vorig jaar waren de uienprijzen twee keer zo hoog als in het "normale" jaar 2018, aldus het Crisil-rapport, omdat het aanbod was verstoord door de zware en onregelmatige moesson die de kharifoogst in Andhra Pradesh, Karnataka en Maharashtra had beschadigd.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven