Lennart van den Heuvel (Hoofdman-Roodzant) vanuit 'minimalistische' World Food Moscow:

"Ook in Rusland veroveren retailers de markt en komen traditionele importeurs in de knel"

Tholen - Dinsdag ging de WorldFood Moscow van start. Hoofdman&Roodzant is als vanouds ook weer met een stand vertegenwoordigd. Volgens Lennart van den Heuvel valt de deelname niet tegen, maar is het allemaal wel minimalistisch.

Vanuit Nederland is naast Hoofdman & Roodzant ook Interko, ontwikkelaar, fabrikant en installateur van fruitrijpkamers, op de beurs present. Belgen geven volgens de standhouderslijst geen acte de présence. Wel is er een redelijk grote deelname vanuit Rusland zelf, Azerbeidzjan, Italië en Turkije.

Volgens Lennart is de situatie op de Russische AGF-markt in feite hetzelfde verhaal als elders op de markt. "Retailers veroveren de markt en traditionele importeurs komen in de knel. Echter, Rusland blijft een zeer gecompliceerde markt, daarom hebben we als Hoofdman-Roofdzant ook een functie als schakel tussen de bron en de Russische (retail)klant."

Deze week werd de boycot van Europese voedingsproducten opnieuw met een jaar verlengd tot 31 december 2022. Het invoerverbod op zuivelproducten, vlees, groenten en fruit, dat in augustus 2014 werd ingevoerd, kwam er als reactie op de strafmaatregelen die het Westen naar aanleiding van het Oekraïne-conflict had opgelegd. Naast de EU en de VS treft het embargo ook Australië, Canada en Oekraïne. 

Voor meer informatie:
Lennart van den Heuvel
Hoofdman-Roodzant B.V
Handelscentrum ZHZ 55
2991 LD Barendrecht
+31 (0)180 617011
L.vandenHeuvel@hoofdman-roodzant.nl 
www.hoofdman-roodzant.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© UienNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven